Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

A párizsi zsinagóga rabbija: „A zsidóknak nincs jövőjük Franciaországban”

2024. július 02. 08:27

A rabbi szerint más bevándorlók is jobb életet kerestek Franciaországban, de nem mindannyian integrálódtak olyan sikeresen, mint a zsidók.

2024. július 02. 08:27
Judaism

Nyitókép: Godong / Getty images 

Moshe Sebbag, a párizsi Grande Synagogue főrabbija aggodalmát fejezte ki a franciaországi zsidók jövőjével kapcsolatban, és arra biztatta a fiatalokat, hogy költözzenek Izraelbe vagy más biztonságosabb országokba – írta meg a The Jerusalem Post.

Ma már világos, hogy a zsidóknak nincs jövőjük Franciaországban

– nyilatkozta hétfőn a lapnak Sebbag.

A rabbi továbbá kifejtette, hogy Franciaország identitás- és integrációs válsággal küzd. A második világháború után érkező zsidó bevándorlók alkalmazkodtak a francia kultúrához, megtanulták a nyelvet, és befogadták a francia szellemiséget és konyhát. „Generációk óta a francia zsidók nagyon franciák, és nagyon franciának érzik magukat” – tette hozzá.

Importált antiszemitizmus

A rabbi szerint más bevándorlók is jobb életet kerestek Franciaországban, de nem mindannyian integrálódtak olyan sikeresen, mint a zsidók. Az ország különböző szegmensei eltérően reagáltak a tömeges bevándorlás és az integráció problémáira. A rabbi szerint sokan a francia kultúra elvesztésétől tartanak és a bevándorlás korlátozását szorgalmazzák, míg mások, főként a humanista ideológiai beállítottságúak, szociális juttatásokkal és diszkrimináció elleni küzdelemmel próbálnak segíteni a bevándorlókon.

Az elhibázott migrációs politika miatt a rabbi azzal vádolja a baloldali Új Népi Frontot, hogy visszaélnek Leon Blum francia zsidó államférfi nevével, aki a munkások jogaiért és nyíltan kiállt az antiszemitizmus ellen. A baloldali koalíció eddig a második helyet szerezte meg a választásokon, megelőzve az Emmanuel Macron elnök mögött álló centrista szövetséget.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-113
2024. július 03. 16:06
🍓 ️ ­­É­­­r­t­­é­­­k­­e­­­l­­­d­ ­­­a­ ­s­­z­­e­­x­­­i­­­ ­­­p­u­­­n­­­c­i­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
yes_we_can
2024. július 03. 00:02
A hazai kiválasztottak szerint ez egy élhetetlen ország,és különbenis, dúl az antiszemitizmus. Tehát: Magyarország nem lehet célország.
Osztap_Bender
2024. július 02. 12:14 Szerkesztve
A párizsi zsinagóga rabbija: „A zsidóknak nincs jövőjük Franciaországban” Ezért aztán mindannyian ide jönnek. Hiszen itt szájkosár törvény, zsidó milícia, Dohány utcai rendőrőrs, számtalan ügyész és bíró valamint az állítólag magyar "nemzeti kormány" biztosítja jólétüket, biztonságukat, megélhetésüket, sérthetetlenségüket. Vajon a magyarokkal is így bánna a zsidó állam, elvtársak? A zsidó ávósok által tönkrevert, megalázott, meggyilkolt magyarok vagy örököseik is örök kárpótlásra számíthatnak? Netán ideje lenne már írni a valós magyar történelmet a szokásos hamisítások nélkül.
csapláros
2024. július 02. 11:03
Novicsok-5 2024. július 02. 08:53 ..."Majd a zsidóbérenc, cionista magyar kormány befogadja a csigazabáló metéltfarkúakat. Lassan kitúrnak minket az országból."... Jót röhögtem: TÉGED nem kell, hogy BÁRKI kitúrjon ebből az országból, mert a magyarság és a Magyarország elleni folyamatos áskálódásaiddal, RÉGEN kitúrtad magad ebből az országból. A faszt keresel még itt, amőba agyú bozgor TROLL ÜGYNÖK, aki csak a Júdás pénznek köszönheti, hogy még nem halt éhen. Azzal miért nem dicsekedsz, bazdmeg a tripperes anyád, hogy a '90-es évek közepén 900 algériai dzsihád elől menekülő arabot fogadtunk be, balosokat, muzulmánokat, vegyesen, akik jelentős részben már itt is hagytak minket, de többen mégis itt leltek új hazát !??? Nem kell fosnod, egyelőre NEM MI vagyunk az évek óta 20-30 ezres nagyságrendben kivándorló "békazabálók" célországa. 2000 óta, azaz 24 év alatt összesen 7.932 fő vándorolt be az országba gójok és zsidók együtt. Tehát a pofádat laposba húgyagyú zsidófóbiás seggfej.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!