A brüsszeli Mercedes

2024. július 10. 07:18

Orbán Viktor eddigi turnéja engem arra a szituációra emlékeztet, amikor a telepi vagány csávó kölcsönkéri az úri ficsúr vadiúj Mercedesét.

2024. július 10. 07:18
Italian Daily Politics 2024
Mosolygó Miklós
Mosolygó Miklós
Népszava

Nyitókép: Simona Granati – Corbis / Corbis via Getty Images

 

„Üldögéltem a hétfői Kormányinfón és Gulyás Gergely arcát fürkészve a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról musical »Vinnélek« című dala járt a fejemben. Hogyan mondjam el neked, amit nem lehet, mert szó az nincs, csak képzelet... Attól tartottam, hogy a szó esetemben nem volna elég comme-il-faut, mégiscsak a Népszavát képviselem, nehogy már az első Kormányinfóm a vásári komédiáról szóljon kemény kérdések helyett. Így miután feltettem a kollégáim által csokorba szedett professzionális kérdéseket, megfogadtam, hogy legalább megírom azt a bizonyos képzeletet, ha már elmondani nem lehet. 

Orbán Viktor eddigi uniós elnökségének Kijevet, Moszkvát, Asztanát és Pekinget érintő turnéja engem arra a szituációra emlékeztet, amikor a telepi vagány csávó kölcsönkéri az úri ficsúr vadiúj Mercedesét. Csak megy vele egy kört a háztömb körül, becsszó, öt perc, már hozza is vissza. A ficsúr nagy nehezen rááll, átnyújtja a délelőtti napfényben megcsillanó kulcsokat. Emberünk bepattan a volán mögé, majd egy kövér gázzal eltűnik a sarkon. Telik-múlik az idő, már későre jár, amikor a Mercedes újra felbukkan a láthatáron. 

Iszonyatos gumiszag, a kerekek a drifteléstől nutellára füstölve, az aranymetál fényezés meghúzva mindkét oldalon, a baloldali tükör leütve, szóval dráma. Az anyósülésről női kuncogás hallik. A ficsúr döbbenten áll, a telepi csávó kipattan az autóból, hóna alatt a vihogó kis miújsággal. Hozzávágja a kulcsot a ficsúrhoz, majd így szól: »Nem rossz, nem rossz, de sajna elpicsázott a Szentendrein egy köcsög BMW-s.«

Orbán Viktor az év végéig a Tanács soros elnöke. A békemisszióját nehéz nem egy telepi csávó padlógázzal végigtolt veretésének tekinteni. A gond az, hogy ezúttal nemcsak mi, de az egész EU is megfizetheti az élményvezetés árát. Hol az a bátor ficsúr, aki elveszi tőle a kulcsot?”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:35
🍓 ️ ­É­­r­t­­é­k­­­e­­l­­­d­ ­­a­­­ ­­s­­z­e­­­x­i­­ ­­­p­­u­­n­­­c­i­­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
2024. augusztus 22. 10:49 Szerkesztve
"Dixtroy 2024. július 10. 16:39 • Szerkesztve Ezek a judeofinnugorok úgy tűnik csak a saját gennyes lelkükből tudnak csak meríteni," Meg állami hirdetésből... De ki is kell javítsalak: a kazár zsidóságnak genetikailag nem sok köze van Júdeához, ezért is nevezte el őket a TÖBBI ZSIDÓ "rosssz galiciánernek" anno. És hát ha még hitehagyott és hülye is...
B_kanya
2024. augusztus 22. 10:46
"A békemisszióját nehéz nem egy telepi csávó padlógázzal végigtolt veretésének tekinteni. " Droidoknak egyenesen lehetetlen. Nade vigyük csak tovább a párhuzamot: A ficsúr az, aki a gazdag papa (pláne nagypapa) vagyonából él, jobb esetben nem FELÉLI, csak a kamataiból... És igen buta, hiszen a telepi vagány - aki magától lett valaki - VALAMIÉRT odamehet a ficsúrhoz és az oda is adja a kulcsot meg a jogsit. Jaaa, csak nem szerződést kötöttek? Ejj, de kínos, balf444$$zok... No, most azt kellene megmutatni, hogy milyen karcolások vannak és azt is, hogy a pislogó gyilkos, bocs, mosolygó nicolae honnan veszi a BMW-s sztorit, illetve miért nevezi "vihogó kis miújságnak" Meloni miniszterelnök asszonyt? Na mi lesz, prolik?
2024. július 10. 16:39 Szerkesztve
Ezek a judeofinnugorok úgy tűnik csak a saját gennyes lelkükből tudnak csak meríteni, de hát mit várunk attól, aki az lgt erkölcsiségén nőtt fel és a mai napig az neki a zsinórmérték. Miért olyan kibaszottul hihetetlen, hogy tényleg azt csinálja Orbán, amit látunk, elmegy minden szereplőhöz és tárgyal velük? Miért olyan kurvára hihetetlen? Mert ezzel töltik mindenapjukat, hogy egy zacskóból kutyaszart szagolva mindenről leírják, hogy milyen szar nekünk és már máshogy nem is tudnak létezni? Hát ki nem szarja le, hogy a hugyos népszava tetves faszkalapja mit gondol, miután fitogtatta, hogy milyen komilfó művelt? Vége már annak, hogy érdekel minket az agybeteg faszságuk..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!