Veszélyben volt a Real Madrid is, most lecsaptak az Iszlám Állam központjára

2024. június 18. 22:15

Az Europol és az FBI is kivette a részét az akcióból Spanyolországban.

2024. június 18. 22:15

Nyitókép: GIANLUIGI GUERCIA / AFP

 

A spanyol hatóságok négy városban kilenc embert tartóztattak le az EURO 2024-es torna és a párizsi olimpia elleni erőszakra buzdító szélsőséges üzenetek terjesztése miatt – írta meg az Euronews.

A spanyol polgárőrség az Europollal és az FBI-al együttműködve felszámolta az Iszlám Állam egyik legnagyobb médiahálózatát.

Az Europol szerint szervereket állítottak le Németországban, Hollandiában, Izlandon és az Egyesült Államokban is, valamint a spanyol hatóságok kilenc embert tartóztattak le. Az európai bűnüldöző ügynökség szerint a szerverek több, az Iszlám Államhoz kapcsolódó médiaforrást támogattak, terjesztették a globális propagandát és a terrorizmusra buzdító üzeneteket közvetítettek legalább harminc nyelven.

Az művelet része az online terrorista propaganda és kommunikáció elleni küzdelemnek. A most hatástalanított kommunikációs csatornák több mint harminc nyelven terjesztették az Iszlám Állam irányelveit és szlogenjeit, beleértve a spanyol, arab, angol, francia, német, dán, török, orosz, indonéz és pastu nyelveket.

Az rendőrségi iratok szerint a hálózat üzeneteket is közzétett, amelyek a Real Madrid labdarúgóit szállító busz elleni támadásra, valamint a Németországban megrendezésre kerülő Euro 2024-es labdarúgó-torna és a párizsi olimpiai célpontok elleni támadásokra buzdítottak.

.

 

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kastellorizo
2024. június 19. 09:28
Ugyan, kamu. Az ISIS CIA-ügynökség.
misi90
2024. június 19. 04:34
Az ilyeneket nem letartóztatni kell,hanem a legkisebb feltűnést is elkerűlve akár titkosszolgálati eszközökkel egyszerűen meg kell ölni!!!!
Mindenhova
2024. június 18. 23:11
Nagyszerű. De nem kellene inkább az iszlámot betiltani? Ha már köztudottan a terrorizmus melegágya? Ja nem, mert akkor nem lehet csilliárdokat elkölteni, terrorveszélyt hirdetni, nem tudnának úgy tenni mintha csinálnának valamit.
Johogy
2024. június 18. 22:39
A madridi buszt igazan kivarhattak volna...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!