Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Telegraph: Itt a NATO terve arra az esetre, ha Oroszország megtámadná Európát – Magyarország is fontos szerepben

2024. június 05. 12:14

A brit lap arról írt, hogy a szövetség több „szárazföldi folyosót” alakít ki, hogy az amerikai csapatokat és páncélosokat a frontvonalhoz vezesse egy Oroszországgal vívott nagy európai szárazföldi háború esetén.

2024. június 05. 12:14
null

Nyitókép: Wojtek Radwanski / AFP

A NATO-nak kész tervei vannak arra az esetre, ha Oroszország támadást indítani Európa ellen – erről számolt be több tisztviselő Telegraphnak. Az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének vezetői az elmúlt időszakban többször arra figyelmeztettek, hogy a nyugati országoknak fel kell készülni arra, hogy az elkövetkezendő két évtizedben komoly konfliktus alakulhat ki Oroszországgal. 

A logisztikai útvonalak tervezése lett a NATO egyik fő prioritása, mióta a szövetség vezetői megegyeztek abban, hogy 300 ezer katonát kell készenlétben tartani.

A jelenlegi tervek szerint az amerikai csapatok Hollandiában szállnának partra, majd vonattal szállítanák őket Lengyelországba. 

Egy orosz invázió esetén a NATO, valamint az Egyesült Államok csapatai Rotterdamba érkeznének. 

Felvonulási terület

A cikkben kifejtett terv szerint Magyarország is felvonulási terület lenne. Abban az esetben ugyanis, ha az oroszok elpusztítják az észak-európai kikötőket,  csapatok Olaszországban, Görögországban és Törökországban szállnának partra.

 Az olasz kikötőkbe érkezező amerikai csapatok szlovén vagy horvát területen haladnának át, majd Magyarországon keresztül érnék el az ukrán határt

– írja a cikk.

 

1. Hollandia - Németország - Lengyelország

2. Olaszroszág - Szlovénia - Horvátország - Magyarország

3. Görögország - Bulgária - Románia

4. Törökország - Bulgária - Románia

5. Norvégia - Svédország - Finnország

Hasonló tervek léteznek a török és görög kikötőkkel kapcsolatban, amik aztán Bulgárián és Románián keresztül érnék el a frontot. De léteznek tervek az észak-európai országokkal kapcsolatosan is.

Ezeken a folyosókon a nemzeti hadseregeket nem korlátoznák a helyi előírások, és a szállítmányokat a szokásos korlátozások nélkül szállíthatnák.

Az elmúlt öt évben a Jsec a NATO megbízásából különböző útvonalakat vizsgált meg, amelyeken keresztül csapatokat lehetne szállítani egy orosz invázió ellen. Az észak-európai kikötők, például Hollandia, Németország és a balti államok különösen érzékenyek az orosz rakétatámadásokra, ezért alternatívákat is kidolgoztak. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 366 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2024. június 07. 08:15
" ha Oroszország megtámadná Európát " :-DDDD
kiss.istvan770
2024. június 05. 17:00 Szerkesztve
Meg a jó büdös k... a...kat! Azon másszatok át Ukrajnába, ne Magyarországon! Oroszországnak eszében sincs NATO tagállamra támadni. A NATO készülődik támadásra már 1991, - a SZU felbomlása óta. Meg akarják szegni a NATO alapokmányában rögzített védelmi jellegét. Az USA-t, EU-t és a NATO-t irányító bankár-multi maffia atomháborúval akarja csökkenteni az emberiség létszámát, de annyi eszük már nincs, hogy a bolygó bármely részén minimum 50 évre atombunkerben kell élniük. Amikor kimásznak, akkor a pénzük semmit nem fog érni, nem lesz kiken a világhatalmat gyakorolni. A NATO nyomul már 33 éve Oroszország határaihoz, nem fordítva. Az OSF és a CIA provokálta az Ukrajnában folyó USA-Oroszország háborút is. Meg kell előzni, le kell leplezni bármelyik NATO tag által tervezett hamiszászlós, orosz támadásnak álcázott műveletet! Ukrajna nem NATO tag, ezért nem NATO feladat a megvédése. Ráadásul egy neonáci állam, - minden nemzetiségét üldözi, az oroszokat 2014 óta gyilkolja.
verkez
2024. június 05. 16:13
Ez egy skicc, bazmeg. Vagy inkább még az se.
lazio154-2
2024. június 05. 16:06
Mi ez a nagy felháborodás? A NATO. nak minden nem tag ország ellen van a fiókokban haditerve. Az oroszoknak is van a NATO. de Kína, Japán, India ellen is haditerve. Mit gondoltok a Honvéd vezérkar hadműveleti osztályán már 80. éve kártyáznak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!