Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Szakértő a svájci „békekonferenciáról”: A sikert mutatja, hogy Biden inkább Kaliforniában kampányolt

2024. június 18. 06:36

Kiszelly Zoltán szerint a nyugat katonailag már nem tud – és nem is akar – érdemi segítséget nyújtani, így hát most a diplomáciával próbálkoznak.

2024. június 18. 06:36
Ukraine Peace Summit Held At Burgenstock Resort Near Lucerne

Nyitókép: Sedat Suna / Getty Images

Kiszelly Zoltán politikai elemző a Mozgástér blogon fejtette ki a véleményét a svájci békekonferenciával kapcsolatban, amely szerinte „eleve értelmetlen” volt amiatt, hogy nem hívták meg rá a másik háborús felet, Oroszországot.

A „látványtechnikai megmozdulással” szemben Kiszelly kiemeli, hogy Erdogan török elnök közvetítésével 2022 márciusában már létrejött egy orosz-ukrán tárgyalás, amelyen Moszkva a Krím-félsziget mellett két ukrán megyét (Luhanszk és Donyeck) kért és a Versailles-i békediktátum német hadseregre vonatkozó előírásaihoz hasonlóan egy olyan minimális ukrán haderőt engedélyezett volna, amely nem jelent fenyegetést az orosz biztonsági érdekekre.

„Moszkva akkor hozzájárult volna Ukrajna uniós tagságához. Azóta a Krím mellett már négy ukrán megyét vinnének az oroszok (az előbbieken túl Herszon és Zaporizzsja) és a militarizálódó EU-t elnézve ma már biztosan nem járulnának hozzá Ukrajna uniós tagságához.” – írta az elemző.

Kiszelly Zoltán az elemzésében rámutatott, hogy a globalisták tavaly egy „nagy tavaszi” ukrán ellentámadással akartak a háborúban fordulatot elérni, ami végül nem sikerült.

Az orosz csapatok azóta minden elvesztett területet visszafoglaltak és újabb ukrán városok ostromára készülnek.

Az elemző szerint „a kilőve füstölgő Bradley páncélosok és Leopárd tankok képe azóta is a mémgyárak hálás témája”. Kiszelly szerint mivel a nyugat katonailag már nem tud – és nem is akar – érdemi segítséget nyújtani idén, így ezt a diplomácia területén igyekeznek kompenzálni. A próbálkozás „sikerét” az is mutatja, hogy Joe Biden elnök a svájci „békekonferencia” helyett inkább Kaliforniában kampányolt.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. június 18. 11:17
BÉKE KONFERENCIA PUTYINT NEM HIVTÁTOK???????????????IDIOTÁK!!!!!!!!!!!!ENNYI HULYE CSAK POLITUKUS LEHET!!!!!!!!!!!!!!BAZD MEG PUTYIN DIKTÁL TI MEG SEGGFEJEK VAGYTOK ENNYI ÉSSZEL SZABADLÁBON HOGY LEHET LENNI??????????????????????????????????????????????????????????,
Tuners
2024. június 18. 08:16
Oké, hát békekonferencia? Ukrajna? Nem értitek, GEORGE CLOONEY! Vele lehetett kalapozni! Azért a prioritások… 🤪😂
kovsa2
2024. június 18. 07:14
Szerintem ez nem egy Béke Konferencia volt, hanem egy árverés. Ki ad többet az ukrán emberek életéért. A résztvevők egy része előre kifizette a temetési költségét az ukrán katonáknak.
RasPutin
2024. június 18. 07:10
A narancsbolsevik Kiszelly Zolikát miért akarjátok úgy beállítani mint valami pártokon felüli szakértőt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!