Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Itt a svájci „békecsúcs” eredménye: az oroszok fokozták a támadások ütemét

2024. június 17. 06:12

Donyeckben elszabadult a pokol.

2024. június 17. 06:12
null

Nyitókép: AFP

Az orosz hadsereg fokozta a támadások ütemét a vasárnap véget ért svájci békekonferencia idején – jelentette az ukrán vezérkar. „A nap folyamán 

az ellenség intenzíven fokozta támadó- és rohamtevékenységeinek ütemét lehetőséget keresve, hogy rést ejtsen védelmünkön,

 vagy elűzze az ukrán egységeket állásaikból” – ismertette a vezérkar az esti hadijelentést.   

A közlés szerint az összecsapások száma 88-ra gyarapodott, az orosz erők különösen a donyecki Pokrovszk térségében próbálnak áttörést elérni. A kijevi hadvezetés szerint

 Pokrovszknál volt a legtöbb összecsapás, összesen 36, amelyből 25 támadást elhárítottak, 11 azonban még zajlik.

 A közvetlenül északabbra és délebbre fekvő Liman, illetve Kurahove települések környékén tíz-tíz próbálkozást tett az orosz hadsereg az ukrán állások elfoglalására.   

A vezérkar arról is beszámolt, hogy az orosz légierő siklóbombákat is bevetett az ukrán védelmi állások ellen, amire az utóbbi hónapokban többször is sor került az ukrán légvédelem gyengesége miatt.

(MTI)

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 225 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
grrrgo
2024. június 17. 17:54
Mondjuk meg lehetne szavaztatni - a még élő - ukrán férfiakkal, hogy meg karnak-e halni 4 megyéért, amik kevert nemzetiségiűek vagy mielőbbi fegyverszünetet szeretnének. Vagy szívesen gyakorolják hogy a világ a modern fegyvereinek játszóterévé és játszópajtásává változtatta őket és országukat. Vagy a világ összes népe szavazhasson, ki mit szeretne Ukrajnában. De sajnos az összes nyugati politikus arra veri a faszát, hogy így meg úgy, a végsőkig kiállnak az Ukránokért, mégha az Ukik lehet hogy nem is szeretnének már meghallni annyira. Dehát a nagy vezérük, Joszif Visszarionovics Sztálin generalisszimusz, jaj bocsánat ez a másik.... Szóval az I. Nagy Zelenszkij vezérük ezt "kéri tőlük" mérhetetlen apai szeretetével az ő kis népecskéjétől.
Amon-Li-Sa
2024. június 17. 14:43
Ez a fotó! Egy testbeszéd-szakértő kielemezhetné az arcokat! Úgy hallottam, az FBI-nál vannak ilyenek.
alexandrosz-2
2024. június 17. 11:55
Ártópetit a zsidó gazdái oda parancsolták. Szarnak a határon túliak legyilkolására, üldözésére, jogfosztására. Hiszen a szavazatával biztosított az eu. a magyarpusztító ukrán geci haverjaiknak a háborújukhoz: - 85+50+5 milliárd eurót, -13 szankciós csomagot (a 14-et most kotyvasztja a komisszár gazdáival), - sok tucat szankcióhosszabbítást (a 14-en most ügyködnek az aljas gecik), 6 havonta, - a magyarok pénzén áramot, gázt, üzemanyagot, gyógyszert, kötszert, gyógykezelést, üdültetést. Ráadásként a magyargyűlölő aljas hohol bandából naponta tízezreket "menekültekként" pénzeltek, etettek. Megszavazott mindent nekik a vètótlan köpcös geci csicska. Mindent is. A vámmentes, korlátozásmentes ukrán exportot, a magyar mezőgazdaság, méhészek tönkretételét is. Mi volt az új zsidó parancs? Nem azt kell figyelni, amit a zsideszes gecik hazudoznak, hanem azt, amit csinálnak!
auditorium
2024. június 17. 09:30
A gonosz tűndért nem hivták meg a keresztelőre, ezért bosszút áll a családon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!