Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

Scholz: Nem lehet elérni a békét Oroszország bevonása nélkül

2024. június 15. 22:22

„Oroszország ezt a háborút akár ma befejezheti, ha leállítja a támadásokat, és visszahívja csapatait Ukrajnából” – tette hozzá a német kancellár.

2024. június 15. 22:22

Nyitókép: MICHAEL KAPPELER / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Komolytalannak nevezte az orosz elnök békejavaslatát az orosz-ukrán háború lezárásól a német kancellár a ZDF televíziónak adott interjúban.

Mindenki tudja, hogy Vlagyimir Putyin ezt a javaslatot nem gondolta komolyan, hanem a svájci békekonferenciához van köze.

A G7-vezetők nem is vitatták meg – mondta Olaf Scholz. A kancellár szerint Putyin javaslatai – miszerint Ukrajna adja fel az Oroszország által elfoglalt négy tartományt, hagyja abba a harcokat és mondjon le a NATO-tagságról – csak arra irányultak, hogy eltereljék a figyelmet a konferenciáról.

Olaf Scholz német kancellár a tanácskozás első napján azt hangsúlyozta, hogy Oroszországnak muszáj részt vennie a békefolyamatban.

El kell ismerni: nem lehet elérni a békét Oroszország bevonása nélkül”

– jelentette ki a német kancellár. „Oroszország ezt a háborút akár ma vagy bármilyen tetszőleges időpontban befejezheti, ha leállítja a támadásokat, és visszahívja csapatait Ukrajnából” – tette hozzá Scholz.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
verkez
2024. június 20. 06:20
Májashurka. Te legfeljebb az étlapjukon szerepelhetsz.
Csigorin
2024. június 17. 03:45
mint ahogy ti is befejezhetitek meg ma ha leallitjatok a bitorlo koboldot
ujelet-mgtsz
2024. június 16. 21:02
A magyar kormány folyamatosan kinyilvánítja ,hogy Oroszország az agresszor. Ugyanakkor pontosan látjuk, hogy az ukránok simlis, cigánykodó szélsőséges orosz,-és egyéb népek elleni belső atrocitásai, valamint a korábban kötött nemzetközi egyezmények leszarása a tényleges oka a háborúskodásnak. Ez Ukrajna saját elhatározása, ehhez nekünk semmi közünk, csak sajnáljuk. Remélhetőleg a többi nemzet sem értelmezi félre ezt a helyi incidenst és nem provokálja ki az emberiség és a Föld elpusztulását.
Mich99
2024. június 16. 20:54
Hülye Olaf, Putyint nem "bevonni" kell a náci-amerikai háborús tervekbe, hanem leülni vele tárgyalni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!