Cseh Köztársaság
ÉLŐ
Törökország
Grúzia
ÉLŐ
Portugália

Orbán Viktor kulcsfontosságú kijelentést tett a távozó holland miniszterelnökkel kapcsolatban

2024. június 18. 17:16

„Fogadalmának fényében Magyarország kész támogatni Rutte miniszterelnököt a NATO-főtitkári posztra” – közölte a magyar kormányfő.

2024. június 18. 17:16
null

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Magyarország kész támogatni Mark Rutte távozó holland miniszterelnök jelölését a NATO főtitkári posztjára annak a fogadalmának a fényében, hogy teljes mértékben támogatja azt a megállapodást, amely szerint magyar állomány nem vesz részt a NATO ukrajnai tevékenységében és ezek támogatására sem fordítanak magyar forrásokat – írta az X portálon Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormányfő üzenetében felidézte, hogy a múlt heti európai parlamenti választásokat követően, ahol a magyarok többsége a béke mellett szavazott, fontos megállapodásra jutottak Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral.

Megállapodtunk abban, hogy magyar állomány nem vesz részt a NATO ukrajnai tevékenységében és ezek támogatására sem fordítanak magyar forrásokat”

– fogalmazott bejegyzésében Orbán Viktor. Hozzátette: a következő lépés ezen a héten annak biztosítása volt, hogy ez a megállapodás kiállja az idő próbáját.

„A tegnapi brüsszeli találkozó után Mark Rutte miniszterelnök megerősítette, hogy teljes mértékben támogatja a megállapodást, és továbbra is ezt fogja tenni, amennyiben ő lesz a NATO következő főtitkára.

Fogadalmának fényében Magyarország kész támogatni Rutte miniszterelnököt a NATO-főtitkári posztra”

– közölte a kormányfő.

Mark Rutte arról is biztosította a magyar kormányfőt, hogy NATO-főtitkárként az lesz a célja: minden szövetségest azonos szintű megértéssel és tisztelettel kezeljen. Az X bejegyzésben olvasható Mark Rutte Orbán Viktornak mindezekről kedden írt levele is.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2024. június 19. 13:44
Az Orvbán családnak kulacs gyártó üzeme is van? Az látja el a sportos, családja centrikus nemzetmegvezetőt?
Dixtroy
2024. június 19. 13:18
Volt már olyan, hogy Merkel megígérte, hogy nem lesz jogállatkodás, ha hozzájárulunk a közös hitelhez, utána meg, de, csakazért is lett jogállatkodás. Ne legyen igazam, Rutte NATO főni lesz és sajnálkozva fogja mondani, hogy igen, megígértem, de azért gyertek csak ti is meghalni..
salmonella
2024. június 19. 08:32
privatbankar.hu/cikkek/makro/tulfeszitette-a-hurt-orban-viktor-kizarna-az-eu-bol-magyarorszagot-a-holland-kormanyfo.html Hát akkor támogassuk... Miért kell nekünk minden sz@rban fakanál lenni?
alexandrosz-2
2024. június 19. 07:44
"A kormány továbbra sem támogatja Mark Rutte jelöltségét a NATO főtitkári tisztségére, mivel az észak-atlanti szövetségben alapvető fontosságú a százszázalékos bizalom, márpedig a holland miniszterelnök korábban Magyarország „térdre kényszerítéséről” beszélt" – hazudta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A vétótlan köpcös geci csicska ismèt nagyot szart a választói tátott szájába. Sokadjàra. Megérdemlik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!