Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Orbán Balázs a Le Monde-nak: Az ukrán-orosz konfliktus nem Magyarország konfliktusa

2024. június 28. 22:46

Orbán Balázs elmondta, hogy Magyarország osztja Franciaország stratégiai autonómiára vonatkozó célkitűzését, de Ukrajna tekintetében ellentétes álláspontot képvisel a tagállamok többségével.

2024. június 28. 22:46
49th Edition Of 'Cernobbio Forum' Hosted By The European House-Ambrosetti

Nyitókép: Pier Marco Tacca/Getty Images

A Le Monde interjút készített június 27-én Orbán Balázzsal, Orbán Viktor politikai igazgatójával, aki elmondta, hogy Magyarország ki kíván maradni a NATO esetleges ukrajnai misszióiból. A politikus továbbá azt is elmondta, hogy a magyar kormány fenntart egy kommunikációs csatornát Oroszországgal, és hogy nagy várakozásokkal tekintenek az Egyesült Államok novemberi elnökválasztására.

Az interjú során Orbán Balázs hangsúlyozta, hogy az ukrán-orosz konfliktus nem Magyarország konfliktusa. Sikerült elérniük a Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral és Mark Ruttéval való tárgyalások révén, hogy Magyarország ne vegyen részt a NATO ukrajnai misszióiban, mivel azok csak a konfliktus eszkalációjához vezetnének.

A július 1-jétől induló magyar EU-elnökség kapcsán Orbán Balázs elmondta, hogy Magyarország prioritásai közé tartozik a versenyképesség, a védelem, a bővítés, a bevándorlás kezelése, a kohézió, a mezőgazdaság, valamint a demográfia. A politikus kiemelte, hogy 

Magyarország szorgalmazza a közös európai védelmi ipar megerősítését, és hogy osztja Franciaország stratégiai autonómiára vonatkozó célkitűzését, bár Ukrajna tekintetében ellentétes álláspontot képvisel a tagállamok többségével.

Orbán Balázs kiemelte, hogy Európának nincs megoldása a háborúra, ezért annak megoldása az amerikaiak kezében van, ezért nagy várakozással tekintenek az amerikai elnökválasztásra, amelyen, ha Donald Trump nyer, ígérte szerint huszonnégy óra alatt békét teremt majd.

A politikai igazgató az interjú során kitért arra is, hogy a Fidesz tárgyalásokat folytat, hogy melyik képviselőcsoporthoz tartozzon, miután Giorgia Meloni és Marine Le Pen elutasították egy közös, nagy jobboldali csoport létrehozását. Az Európai Konzervatívok és Reformisták csoportja azért is elérhetetlen, mert annak tagja a magyarellenes román AUR párt. 

Orbán Balázs úgy látja, hogy az osztrák-szlovák-magyar együttműködés megerősödhet, a francia jobboldallal való kapcsolatok pedig sosem voltak ilyen jók, mint most.

***

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2024. június 29. 10:14
>>>>>>>>>>>>>kastellorizo<<<<<<<<<<<<<<<<< Ezt írod: Kevés. Ki kell mondani az igazat Ukrajnáról: egy náci ország, aminek a támogatása történelmi zsákutca. A válasz: Persze, hogy így van. De mivel uniós tagok vagyunk, ezt mi kimondhatjuk, de a kormány nem mondhatja, mert a szerződésben kötelezettségeik vannak. . Ugyanúgy hazudni kell, mint a kgst és a varsói paktum idején. És a sok "túlképzett" kommentelő ez felfogni sem tudja, nemhogy megérteni. A fidesznek nem frakció kell szervezni az unióban, hanem otthagyni őket, mint Szent Pál az oláhokat. Nekünk pedig az lenne a feladatunk, hogy a maffiát és kormányát valódi magyar érdekeket képviselőre cseréljük, amint erre lehetőség mutatkozik. Furcsa dolog az, hogy a kormányunk zseboroszlánként ordítozik, de azok seggét nyalja, akik naponta gyalázzák, megalázzák hazánkat, de az unióst pénzt nagy csendben és epekedve nagyon várják.
csapláros
2024. június 29. 09:46 Szerkesztve
Átoperált Kiscsoportos 2024. június 29. 07:55 ..."A csádi igen? :))))))))))))))))))))))))))))))) Ez matt, Cigányszopók! "... A FASZT, bazdmeg ! A csádi konfliktus SEM Magyarország konfliktusa DE nem is a LIBERÁLNÁCI Unió Birodalmáé. Ettől még egy alkalmas KÍSÉRLET, hogy a csírájában legyen kezelve az onnan a nyakunkra a fekák millióit csődítő, elüldöző konfliktus, ha már MINDENKI BASZIK RÁ egy jó nagyot ! A mintegy 500 millió forintos (1 millió 250 ezer Eurós) program keretében menekültellátási rendszer fejlesztése, és orvosmisszió indítása történt eddig.
csapláros
2024. június 29. 09:31 Szerkesztve
Osztap_Bender 2024. június 29. 08:06 ..."Orbán Balázs a Le Monde-nak: Az ukrán-orosz konfliktus nem Magyarország konfliktusa"... Horthy ugyanezt mondta anno HITLERNEK, amikor az, Lengyelország lerohanására kapacitálta ! Be is fogadtuk a lengyel menekülteket ! Azután a HOZZÁD HASONLÓ neonáci (ma : LIBERÁLNÁCI) tábornokai MÉGIS rávették Horthyt, hogy LEGALÁBB a bolsevizmus ellen legyünk a németek (ma az USA irányította LIBERÁLNÁCIK URALTA Unió) UTOLSÓ CSATLÓSAI ! HÁT, NEM! NEM vagyunk és nem leszünk az Unió UTOLSÓ csatlósai !!! Eleget vágták ezt a magyarok pofájába 40 éven át, miközben a háborúban elszenvedett veszteségek (8-900 ezer ember és a rombolások) mellett a jóvátételeket fizettették velünk !!! Szabad az út, takarodhatsz ÖNKÉNTESNEK, mint Zalka Máté a spanyol és pár száz magyar a finn-szovjet téli háborúba ! A kurva anyádat elvtársazd és neki beszélj becsületről, akinek nem a lába szárán folytál le, nyomorult csíra !
sexykitty-101
2024. június 29. 08:10
🍓 ️ ­­É­­r­t­­­é­­­k­­e­­­l­d­ ­­­a­­ ­­s­­z­e­x­­­i­ ­­p­u­n­­­c­i­­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!