Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Donald Trump elárulta az ukrajnai háború valódi okát

2024. június 22. 13:00

A korábbi elnök szerint nem kellett volna Oroszországot provokálni.

2024. június 22. 13:00
Former President Trump And Fellow Conservatives Address Annual  CPAC Meeting

Nyitókép: Brandon Bell/Getty Images

 

Az orosz-ukrán háborút Joe Biden amerikai elnök és kormányának felelőtlen és provokatív retorikája váltotta ki – mondta Donald Trump. A republikánus elnökjelölt, aki novemberben térne vissza a Fehér Házba erről David Sacks All-in című podcast-műsorában beszélt.

„Húsz éve hallom, ha Ukrajna belép a NATO-ba, az komoly problémát jelent Oroszország számára. Ezt már régóta hallom.

És azt hiszem, valójában ezért kezdődött ez a háború”

– mondta Trump. Az elnökjelölt rámutatott, hogy amikor ő a Fehér Házban volt, nem volt szó fegyveres konfliktusról Oroszország és Ukrajna között, de amint Biden leváltotta, a helyzet romlani kezdett.

Trump elmondta, hogy elnöksége alatt úgy gondolta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök jó tárgyalófél, és amikor az orosz elnök megindította a háborút az nagyon meglepte.

A volt elnök szerint az egyik kulcskérdés a Biden-féle Fehér Ház rossz retorikája volt. Trump szerint Biden a legnagyobb hibát akkor követte el, amikor kiállt Ukrajna NATO-csatlakozása mellett. „Nos, tegyük fel, hogy Oroszországot irányítod. Nem lennél túl boldog” – Trump. „És mindig is tudtuk, hogy ez nem jöhet szóba” – tette hozzá, Kijev esetleges NATO-tagságával kapcsolatban. Ennek ellenére most is folyamatosan Ukrajna NATO-tagságáról beszélnek, ez szerinte tovább provokálja Oroszországot

Kitért arra is, hogy Emmanuel Macron francia elnök katonákat akar küldeni Ukrajnába ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, „Nos, sok szerencsét kívánok nekik!”

Nemrég Budapesten járt Donald Trump Jr. a korábbi amerikai elnök legidősebb fia. Látogatás során elmondta, hogy amennyiben apja újra elnök lesz, abban az esetben öt perc alatt véget vetnek az ukrajnai háborúnak. „Ezek nem olyan bonyolult dolgok, ha nem vagy teljesen idióta. Elvágod a pénzt, és ráveszed az embereket, hogy üljenek le az asztalhoz” – fogalmazott.

Korábban Donald Trump is arról beszélt, akár 24 óra alatt véget vetne a háborúnak, ha újra elnök lenne. Sőt azt is hozzátette, ha elnök maradt volna, akkor ki sem robbant volna a háború. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. június 23. 15:25
****************************************************************** * * MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! * * Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! * * ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! * * Haladóknak noviCSOKI ! * * KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! * * * * !!! Kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak !!! * * ******************************************************************
koronaszepe
2024. június 23. 08:40 Szerkesztve
Remélem, Trump olvas Mandiner kommenteket! Szerintem nagyra értékelné sexykitty-95 szexi punciját!
koronaszepe
2024. június 23. 08:38
Igaza van! Ahogy egyes újságírók kérdésekkel provokálnak, úgy egyes országok szuverenitással, területi integritással provokálják Oroszországot! A megoldást is elmondta Trump; meg kell bombázni Moszkvát! Igazi vezető!
catalina11
2024. június 22. 21:58
Az orosz-ukrán háborút Joe Biden amerikai elnök és kormányának felelőtlen és provokatív retorikája váltotta ki – mondta Donald Trump. A republikánus elnökjelölt, aki novemberben térne vissza a Fehér Házba erről David Sacks All-in című podcast-műsorában beszélt. „Húsz éve hallom, ha Ukrajna belép a NATO-ba, az komoly problémát jelent Oroszország számára. Ezt már régóta hallom. És azt hiszem, valójában ezért kezdődött ez a háború” én nem hiszem! Tudom!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!