Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Nigel Farage nyíltan kimondta: a Nyugat provokálta ki az orosz–ukrán háborút

2024. június 21. 21:59

A szókimondó stílusáról ismert brit politikus ezúttal sem hazudtolta meg magát.

2024. június 21. 21:59
American Conservative Union Holds Annual CPAC Conference In Orlando

Nyitókép: Joe Raedle/Getty Images

A BBC-nek nyilatkozott a brit jobboldal meghatározó politikusa, Nagel Farage, aki az orosz-ukrán háborúról is elmondta a kendőzetlen véleményét. A UKIP párt vezetője szerint azzal, hogy az EU és a NATO kelet felé próbált terjeszkedni, 

lényegében a Nyugat kiprovokálta Oroszország ukrajnai invázióját.

A szókimondó stílusáról ismert brit politikus ezúttal sem hazudtolta meg magát. Ugyanakkor azt Farage hozzátette, hogy a háború felelőssége ettől függetlenül Vlagyimir Putyint terheli. A brit politikus szerint az EU és a NATO bővítése miatt az orosz elnök el tudta hitetni, hogy „a Nyugat értük jön”, ezért háborút indított. Így mindkét fél felelősségét látni kell és érdemes nyíltan beszélni róla a helyzet mielőbbi megoldása érdekében a politikus szerint.

A BBC azzal is szembesítette UKIP-vezért, hogy még 2014-ben azt mondta, hogy a vezetők közül Vlagyimir Putyint csodálja a legjobban. 

Azt mondtam, hogy emberként nem kedvelem őt, de politikai szereplőként csodálom, mert sikerült átvennie az irányítást Oroszország vezetése felett

 – reagált Farage.

Nagel Farage korábban a Brexitról szóló népszavazás egyik élharcosa volt. A BBC nekiszegezte a kérdést, miszerint hogy értékeli azt az álláspontot, hogy a Brexit a végeredményét és hatását tekintve egy kudarc volt a szigetország számára? „Nem lehet kudarc. Kiléptünk az Európai Unióból. Most már önállók vagyunk” – védte meg álláspontját a politikus.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
asszaur
2024. június 22. 13:33
A hibát 2014-ben kovették el az oroszok, azzal, hogy nem kûldtek oda néhány száz kgb-ést, a cia-sok likvidálására. Akkor ez az egész nem történt volna,
istvanpeter
2024. június 22. 10:16
Persze, világháborút már 2014-ben eltervezték és nagyon ügyesen megjátszották, hogy Oroszország legyen az agresszor. Ugyanakkor Oroszország részéről a hadműveletek megindítása némileg elhamarkodott volt sőt, nagyon komoly stratégiai hiba.
csapláros
2024. június 22. 09:53
Lajoss 2024. június 22. 07:36 ..."Ez egy tróger…🤷‍♂️"... Na és?? Egy trógernek nem lehet igaza ??? DE, DE, különben te sem basznád itt az idődet egy balfasz, húgyagyú TROLLKÉNT...
csapláros
2024. június 22. 09:40
Gordon. 2024. június 22. 08:56 ..."" Kiprovokálta" - na persze! Csak sajnos az nem várható el egy normális világban,hogy valaki halálosan provokáltnak érzi magát..."... Arra persze segghülye vagy, te aberrált balfasz, hogy elképzeld, hogy mit is érezne az USA ha a volt szovjet államok szövetségének a hadserege állomásozna az USA mexikói és az USA-Kanada határon, azzal a veszéllyel, hogy Kuba is elfoglalja Guantanamót és ÚJRA atomrakétákat telepítsenek az oroszok (a volt szovjetek) a területére, mint Hruscsov idején !??? A NATO MOST ott van az orosz határon párszáz km-re Moszkvától, mint az elmúlt világháborúban Hitler is, és most már anyagi és emberáldozattal. A folyamatot is látnod kéne HÚGYAGYÚ, de te erre képtelen vagy, hogy hogyan is omlott össze a kommunista rendszer, amikor a NATO határa még csak Németország közepén volt ! A Papírforma azt követeli, hogy Ukrajna legyen SEMLEGES, és a 3 keleti megye a Krímhez vezető folyosóval pedig egy határsáv Ukrajna felé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!