Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Nógrádi György szerint még messze van a béke az ukrán fronton

2024. június 17. 12:46

A szakértő szerint a felek álláspontjai nagyon távol vannak egymástól és még messze van a megállapodás a Nyugat és Oroszország között.

2024. június 17. 12:46
Ukraine Peace Summit Held At Burgenstock Resort Near Lucerne

Kép forrása: Sedat Suna/Getty Images

A Magyar Nemzetnek nyilatkozó Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a svájci békecsúccsal kapcsolatban fejtette ki a véleményét. 

Ezt is ajánljuk a témában

Szerinte az orosz, ukrán és nyugati békeelképzelések teljesen eltérnek egymástól, ami nehezíti a konfliktus megoldását. 

Ez egy olyan békecsúcs volt, ahol a Biztonsági Tanács öt állandó tagja közül kettő, Kína és Oroszország, valamint személyesen az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden sem vett részt.”

– mondta Nógrádi. 

„Zelenszkij később ezt nyilván sikerként adja elő, hiszen Franciaországban korábban találkozott Macronnal és Bidennel, majd az olaszországi G7-csúcson is további határozatok születtek Ukrajna további támogatásáról. Onnan ment a svájci békekonferenciára, ahol azonban az ukrán béketerv mellett más valós béketerv nem létezett” – tette hozzá. 

A szakértő szerint ha a jelenlegi helyzet eszkalálódik, mindkét fél komoly veszteségeket szenved. Nógrádi rámutatott arra is, hogy a béketárgyalásokhoz mindhárom fél kompromisszumkészsége szükséges.

Itt tartunk most: a háború megy tovább, az orosz, az ukrán és a nyugati elképzelések a lehetséges békéről köszönőviszonyban sincsenek egymással”

– zárta le Nógrádi az elemzését. 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. június 17. 14:48
kepiblanc Igazad van: NE legyen BÉKE ! Haljon meg az utolsó ukrán. Után a Francia Idegenlégió katonái. Aztán a baltiak Majd a lengyelek.. GURÁÁÁÁ...
survivor
2024. június 17. 14:45 Szerkesztve
lauderstenonis-2 Mért tűrne a rus USA atomfegyvert a seggében ? Te majd fizeted a költségeket 20 évig. EU: általános Ukrajna -adó, általános migráns-adó
survivor
2024. június 17. 14:43
20 év...
lauderstenonis-2
2024. június 17. 14:24
Miért mondana le Ukrajna arról a négy megyéjéről, amelyek közül egyet sem tudtak teljesen elfoglalni az orkok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!