Nagy zajt csaptak a magyarellenes politikusok az Európai Parlamentben – megérkezett rá a válasz is

2024. június 20. 09:57

Magyarország soros elnökségének szlogenje akasztotta ki Daniel Freundot és Guy Verhofstadtot, akik korábban egy percig sem foglalkoztak a demokráciával, ha a magyar kormány megbüntetéséről vagy ellehetetlenítéséről volt szó.

2024. június 20. 09:57

Nyitókép: AFP/Hans Lucas

Néhányan továbbra sem tudják elviselni az Európai Parlamentben, hogy Magyarország az EU soros elnökeként a „Tegyük újra naggyá Európát” szlogent választotta július 1-én kezdődő programjához – írja a The Telegraph, amely megszólaltatta az EP leghangosabb magyarellenes képviselőit is.

Nevezhetnek régi vágásúnak, de a politikusok meglincselését és a demokratikus rendszer megdöntését támogató Donald Trump szlogenjét nem akarom látni a Tanács elnökségétől

– jelentette ki a németek zöldpárti képviselője, Daniel Freund. Ő az, aki viszont szívesen indított petíciót az európai demokrácia központjában annak érdekében, hogy Magyarország ne vehesse át az elnökséget.

„Ahhoz, hogy Európát valóban újra naggyá tegyük, meg kell reformálni, de éppen ellenkezőleg, mint ahogy Orbán Viktor tenné" – mondta a másik szélsőségesen magyarellenes politikus, a belga Guy Verhofstadt.

A kritikákkal kapcsolatban Bóka János uniós ügyekért felelő miniszter hangsúlyozta, Trump aligha akarta valaha is naggyá tenné Európát, a mottó egy aktív elnökségre utal. Nyugat-Európában persze egyes tagállamoknak már Magyarország prioritási sorrendje sem tetszett.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
klara1-68
2024. június 20. 20:10
FOAD! Both.
masikhozzaszolo
2024. június 20. 19:21
Nézem ezeket a régi amerikai kisvárosban játszódó filmeket. Eszembe jut az ottani hozzáállás az idegenekkel. Egy ember megállítja a rendőrt. Uram, tudna segíteni, nem vagyok idevalósi... A rendőr előkapja a pisztolyát, lelövi. Kérdi a társa? Miért lőtted le? Most vallotta be, hogy nem idevalósi! Valahogy így.
horvatho
2024. június 20. 16:33
Ha ez a szlogen ennyire kiakasztotta ezt a két nagyeszűt, akkor minden a legnagyobb rendben van, úgyhogy lapozhatunk is.
Phm045
2024. június 20. 13:49
Magasról szarunk a kesze-kusza fogai közzé...........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!