Ausztria
ÉLŐ
Franciaország

Daniel Freund petíciót indított a magyar EU-elnökség felfüggesztéséért

2024. május 23. 14:48

„Orbán Viktor nem képviselhet bennünket, európaiakat” – érvelt a német zöldpárti politikus.

2024. május 23. 14:48
FREUND, Daniel

Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

„2024. július 1-jén Magyarország veszi át az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét. Ez gondot jelent, mert ezzel az európai értékeket lábbal tipró ember ülne az EU egyik irányító székébe: Orbán Viktor. Ő nem képviselhet bennünket, európaiakat. Orbán Viktor nem lehet az elnökünk. Ezért felszólítjuk Charles Michelt, az Európai Tanács elnökét, hogy függessze fel a magyar elnökséget” – ezzel a felütéssel kezdődik a Népszava által kiszúrt online petíció, amelyet két zöldpárti európai parlamenti képviselő, Daniel Freund és Damian Boeselager kezdeményezett.

„Itt az ideje, hogy az Unió fellépjen egy olyan kormány zsarnokoskodása ellen, amelynek nyilvánvaló problémái vannak a legalapvetőbb európai elveink és értékeink betartásával”

– írta a két zöldpárti politikus.

Daniel Freundék abban reménykednek, hogy ha elég aláírást sikerül összegyűjteni a szerdán elindított online platformon, akkor meg lehet akadályozni, hogy a magyar miniszterelnök, illetve kormány átvegye az EU vezetését.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 205 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
a-gyar-2
2024. május 24. 16:01
Ezek addig provokálnak ....
a-gyar-2
2024. május 24. 15:58 Szerkesztve
A pasi pedofil
Lajoss
2024. május 24. 13:05
Mi a gond az oroszpárti,kínai lábtörlővel? 😉
Obsitos Technikus
2024. május 24. 10:20
A legrosszabb az a szőke nő, aki férfi..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!