Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Két héttel a nagy nap előtt máris össztűz zúdult Magyarországra

2024. június 19. 08:46

Nyugaton a szlogent, Ukrajnában a prioritásokat sérelmezik Magyarország soros elnökségével kapcsolatban, amely még el sem kezdődött.

2024. június 19. 08:46

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Július 1-én Magyarország veszi át az Európai Unió soros elnökségét, de egyes tagállamok máris szembekerültek a kormánnyal a szlogenje miatt, amivel „trollkodja" az EU-t – írja a Bloomberg, utalva a „Tegyük újra naggyá Európát" mottóra, amely Donald Trump kampányát idézi.

Eközben az ukrán lapok, például a Strana amiatt bosszankodik, hogy

Magyarország elnökségének prioritásai között nem szerepel Ukrajna támogatása.

Ezzel kapcsolatban Ódor Bálint a brüsszeli sajtótájékoztatón azt mondta, figyelemmel kísérik a fejleményeket. A fő feladatok között egyébként például az illegális migráció elleni küzdelem és az EU bővítési folyamatának egyensúlyba hozása szerepel, különös tekintettel a nyugat-balkáni térség ügyében.

Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter kiemelte, fontos része lesz a magyar elnökségnek az antiszemitizmus elleni küzdelem, valamint az Európa-bajnokság és az olimpia évére tekintettel a sport és az egészséges életmód népszerűsítése.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pepepapa
2024. június 19. 14:58
Bízom benne hogy neked is csengettek.
zatoicsi
2024. június 19. 14:21
Átoperált Kiscsoportos! Most perelte be az amerikai állam azt a texasi orvost aki felfedte, hogy a klinikán ahol dolgozott kiskorúakon végeztek nemátalakító műtétet. Magyarul megcsonkítottak gyerekeket te geci. Ennyit a cinikus szar nevedről hogy dögölnél meg.
atti64
2024. június 19. 14:05
A KÉPEN 1DB NÁCI KURVÁT LÁTOK SEMMI TÖBBET!!!!!!!!!!!!!!!!
Kovács Ubul
2024. június 19. 12:51
„Tegyük újra naggyá MosZkóviát!" - Viktor Orbanov
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!