Románia
ÉLŐ
Hollandia

Matteo Salvini üdvözölte a magyar-osztrák-cseh hazafias erők összefogását

2024. június 30. 20:54

Hangoztatta, hogy a baloldali erők az utóbbi években tönkretették Európát.

2024. június 30. 20:54
Silvio Berlusconi, Former Italian PM 's State Funeral Held In Milan

Nyitókép: Pier Marco Tacca/Getty Images

„A Liga párt évek óta dolgozik azon, hogy minél több párt csatlakozzon egy más Európa megépítéséhez a baloldal nélkül, üdvözöljük azokat, akik ebbéli hajlandóságot mutattak” – írta Matteo Salvini, a Liga olasz jobboldali párt vezetője közösségi oldalán. A Liga vezetője azt követően írta mindezt, hogy vasárnap új, hazafias európai erők alkotta szövetség megalakítását jelentette be Bécsben Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével együtt.

Matteo Salvini hangoztatta, hogy a baloldali erők az utóbbi években tönkretették Európát.

A Liga évek óta dolgozik annak érdekében, hogy minél több olyan pártot tudjon bevonni egy más Európa építésébe a baloldal nélkül, amelyek nem hajlandóak támogatni Ursula von der Leyent. „Minél jobban bővíteni akarjuk egy erős, patrióta, összetartó és a kerülőutakat ellenző csoport körvonalait” – fogalmazott bejegyzésében Matteo Salvini. Azt írta: „nagyon kedvezően értékeljük más politikai vezetők kijelentéseit, akik ma erre hajlandónak mondták magukat”.

A jelenleg az Identitás és Demokrácia (ID) európai pártcsoporthoz tartozó Liga a bécsi találkozó előtt közleményt adott ki, amelyben kijelentette: „Brüsszel arroganciájával szemben”, amely a csúcsvezetői kinevezésekkel kapcsolatban úgy tesz, mintha mi sem történt volna a polgárok választása ellenére, és amely nem várja meg a francia választások eredményét, 

a lehető legszükségesebb egyesíteni azok erejét, akik meg akarják változtatni Európát és alternatívát akarnak kínálni a gyalázatos baloldali erőkre”.

 Ahogyan Matteo Salvini többször szorgalmazta, nem halasztható tovább egy nagy csoport megalakulása az európai patrióták összefogásával – tartalmazza a közlemény.

Ezt is ajánljuk a témában

 

(MTI)

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-104
2024. július 02. 17:02
🍓 ️ ­É­r­t­­é­k­­­e­l­­­d­­­ ­­a­ ­­s­­z­­e­­­x­­­i­ ­­­p­u­n­­­c­­i­­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Dixtroy
2024. július 01. 08:45
Kegyetlen egy dilemma, erőtlen szövetséget pipogya tagokból, vagy erős szövetséget plusz a mocskos osztrákokkal. Hát, a realitásokkal se árt szembenézni, abból kell kihozni a legtöbbet, ami van. Amíg három nő méregeti, hogy melyiknek nagyobb a fasza, addig nehéz lesz minden.
békalepcse2.0
2024. július 01. 07:28
Az internácik azt hitték jön a végjáték aztán kaptak megint egy sakkot, amire végkép nem számítottak és már láttszik a sakk-matt is. A pártok érzékelik hogy hová húz a közhangulat és már nem a nemlétezőéknek akarnak tovább dúdolászni, hanem a választóknak!
Ekrü
2024. július 01. 07:05
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag 2024. július 01. 04:26 "Akkor miért nem vettétek be az ID-be?"- Ki mondta, hogy nem vennék be? Orbánék eleve egy új formációban gondolkodtak, mert sokan vannak a jobboldali pártok közül, akik ugyan az ID-be a lejáratások miatt nem ültek volna át, de egy új formációba szívesen mennének, mert elegük van pld. a Néppártból. A Patrióták egy gyűjtőfrakció lehet majd, ahová innen is meg onnan is átülhetnek. "A frakcióalakításhoz 7 különböző országból kell minimum 25 képviselő. Úgyhogy még lehet gereblyézni a hulladékból, mire összejön. "- Gondolod , hogy nem voltak tisztában vele? Ha belevágtak, akkor az azt jelenti, hogy már megvan a tagok nagy része, csak nagyon helyesen nem kötik az orrodra...Szóval türelem 4-ig és minden kiderül. XDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!