Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Orbán: Ez az a nap, amikor megváltozik az európai politika!

2024. június 30. 09:58

A miniszterelnök Bécsben Herbert Kickl-lel és Andrej Babissal tartott sajtótájékoztatóján bejelentette: egy olyan politikai formációt hoznak létre, amely az európai jobboldal legnagyobb frakciójává válik.

2024. június 30. 09:58
null

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délelőtt Bécsben találkozott Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével és Andrej Babiš-sal, a korábbi cseh miniszterelnökkel és az ANO párt vezetőjével. A bécsi találkozó középpontjában az európai jobboldali pártok kapcsolatainak erősítése állt. A három vezető politikus közös sajtótájékoztatót tartott, Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke bejelentette, hogy pártjaik összefognak és egy szövetség keretében az EU pluralista elemét biztosítják egyenrangú partnerként.

Nem nézzük tétlenül, hogyan alakul ki egy európai szuperállam”

– fogalmazott az Osztrák Szabadságpárt elnöke, aki a találkozót úgy jellemezte, mint egy új, hazafias szövetség bemutatását, amelynek célja Európa jobb jövőjének biztosítása.

Hangsúlyozta, hogy más pártok csatlakozására is számítanak ebben a szövetségben. Herbert Kickl a sajtótájékoztatón kijelentette, hogy ez egy történelmi nap, és Európa egy új korszakba lép.

Kickl úgy folytatta: karcsúsítani kell az európai közigazgatást, békét szabadságot és jólétet kell biztosítani a földrész minden polgára számára.

A közös sajtótájékoztatón Orbán Viktor kijelentette, hogy 

ez az a nap, amikor megváltozik az európai politika.

A magyar miniszterelnök kiemelte, hogy az elmúlt 25 év politikai eseményeit végigkövette,  1989-ben elindult egy új korszak az európai politikában, amely most a választásokkal lezárult. A kormányfő hozzátette, létrejön egy új frakció, amely megváltoztatja az európai politikát.

Ma létrehozunk egy olyan politikai formációt, amely az európai jobboldal legnagyobb frakciójává válik. Az európai politikának meg kell változnia, amit az emberek is világosan kifejeztek”

– mondta Orbán Viktor, aki szerint a 27 országból 20-ban olyan pártok nyertek, amelyek a változást képviselik, miközben a brüsszeli elit ellenáll ennek, és nem akar változást. A magyar miniszterelnök leszögezte. ez elfogadhatatlan. Ezért hozták létre ezt a platformot, hogy megvalósítsák a változást. 

Európa válságban van, terrorveszély, migráció és háború fenyegeti a szomszédságunkat”

 – hangsúlyozta.

„Az európai emberek békét, rendet és fejlődést szeretnének, de a brüsszeli elittől háborút és stagnálást kapnak. Az európai gazdaságot versenyképtelenné tették” – emelte ki a miniszterelnök. A három vezető politikus az osztrák fővárosban megtartott eseményen aláírták a patrióta manifesztumot, amely összefoglalja azokat a célokat, amelyek köré majd a munkájukat szervezik. A magyar miniszterelnök elmondta: megállítják a migrációt és támogatják a családokat.

Andrej Babiš, az ANO párt elnöke kiemelte, úgy döntöttek, hogy új politikai frakciót alapítanak: a Hazafiak Európáját. Elhatározták, hogy megállítják az illegális migrációt, szavai szerint olyan szabályozást kell kidolgozni, amely védi az országhatárokat és megállítja az embercsempészetet. A tervük egy olyan Európa, amely tiszteletben tartja a nemzetállamokat – összegezte a cseh politikus.

 

Összesen 650 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2024. július 01. 14:49
csapláros 11:19 "40 %-ról 60 % az esélye a Patrióta frakció megalakulására" - höhöhö ... ha már %: "A leépült társadalmi réteg aránya tájtól függően 20-90%, ami az ún. hátrányos helyzetű térségekben a 90%-hoz közelít. A leépült réteg a tájtól, közösségétől elidegenedett, jövőkép nélküli, napról-napra élő, könnyen befolyásolható és irányítható, képességeiben és erkölcsében elszegényedett, alacsony jövedelmű, sérült családban élő, általában dohányzó és gyakran alkoholista emberekből áll. Legjelentősebb vagyonukat eltékozolták (termőföld, épületingatlanok, ősi örökségek ...) ... A vidéket segítő vagy sújtó utóbbi két és fél évtized fejlesztő beavatkozásai azt mutatják, hogy a leépült rétegnek sem helyzetén, sem leépült állapotán nem sikerült javítani. Helyzete inkább súlyosbodott, létszámaránya nőtt...." (Lantos Tamás, Markóc volt polgármestere, az Ős-Dráva projekt volt tájgazdálkodási szakértője, gyakorló biogazda) Úgy nagyjából bele is lehet szarni Viktor eredményeibe!
Valodi
2024. július 01. 14:45
(Spektrum (HD) 2024.07.01 18:05) "A 2020-as globális lezárások hozták létre azokat a pusztító problémákat, amelyeket ma tapasztalunk: üres polcok és pánikszerű vásárlások, sorok a benzinkutaknál, konténerekkel zsúfolt dokkok, áremelkedések és infláció. Az ok? A globális ellátási lánc megszakadt. Az áruk láthatatlan és bonyolult átkelése a világ egyik feléről a másikra hirtelen világossá vált, és az emberek most először szembesülnek azzal, hogy honnan származnak az élelmiszereik, az üzemanyaguk és az árucikkeik." ... höhöhö .... nekünk van máááááásik! (2023.12.17 - Magyar Közlöny) "A Hunland cégcsoport öt cégét nyilvánította mintagazdaságnak Orbán Viktor, a társaságok tulajdonosa pedig a holland Joseph Janssen. Agárdi Farm Kft., Bovinia Kft., Dupor Kft., HLT Production Kft., Hunland Service Kft." Az új magyar gazdák!
ertönszena
2024. július 01. 12:33 Szerkesztve
Hajrá egy élhető Európáért, amnelyet nem a brüsszeli hidra irányít. Hajrá a nemzetállamok Európájáért! Hajrá a béke Európájáért, amely nem az Egyesült Államok proxyháborújának önkéntes finanszírozását tekinti egyik fő küldetésének! Hajrá az európaiak Európájáért, amely nem a népek olvasztótégelye, nem a bábeli zűrzavar és káosz kiindulópontja, hanem elsősorban az itt őshonos népek otthona kíván lenni! Hajrá, Viktor! Ez a mi akaratunnk.
csapláros
2024. július 01. 11:19
Lajoss 2024. július 01. 08:13 ..."Nem egyszerű a potrohos tolvaj élete…😉" ... A lepotrohos tolvajozottnak köszönhetően a tegnapi 40 %-ról 60 % az esélye a Patrióta frakció megalakulására az EP-ben. A szükséges 23 fő megvan, vagy közelít hozzá, már csak 3 párt kell még (RMDSZ, Fico SMER-je, és valaki akár egyedülálló független). Hogy a PiS is bohóckodik, vagy esetleg az EPP-ből is dobbant egy-két fő, az már csak hab a tortán...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!