Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

„Az Osztrák-Magyar Monarchia visszatért” – német újságírók Orbán Viktor új politikai formációjáról

2024. június 30. 20:06

„A régi Habsburg birodalom sokkal szkeptikusabb volt Oroszországgal szemben, mint ezek a Putyin-pártiak” – írta a Die Welt német hetilap korábbi külpolitikai szerkesztője.

2024. június 30. 20:06
null

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Mint ismert, Orbán Viktor miniszterelnök Bécsben Herbert Kickl-lel és Andrej Babissal tartott sajtótájékoztatóján Patrióták Európáért néven jelentett be egy új politikai formációt, amelynek célja az európai jobboldal legnagyobb frakciójává válni. A nemzetközi újsáírók figyelmét is felkeltette az új frakció híre, azonban páran sarkos véleményt fogalmaztak meg közösségi oldalukon.

Joerg Lau nemzetközi tudósító, a Die Zeit német hetilap korábbi külpolitikai szerkesztője szerint „ha Szlovákia is csatlakozik, az Osztrák-Magyar Monarchia magja újra egyesül”. 

Csak mi az, ami miatt az Osztrák-Magyar Monarchia szívországa ennyire gyanakvó az EU liberális birodalmával szemben? Hogy ennyire gyűlölik Ukrajnát és szívesen segítik az orosz imperializmust?” 

– tette fel kérdéseit a tudósító X-oldalán. 

Clemens Wergin, a Die Welt külpolitikai szakértője sincs elragadtatva az újonnan alakult frakciótól: „Az Osztrák-Magyar Monarchia visszatért. Csakhogy a régi Habsburg birodalom persze sokkal szkeptikusabb volt Oroszországgal szemben, mint ezek a Putyin-pártiak” – vélekedett X-bejegyzésében.

 

 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-104
2024. július 02. 17:02
🍓 ️ ­É­­­r­t­­­é­­­k­­e­­­l­­­d­­­ ­a­­­ ­s­­­z­­e­­x­i­­ ­­p­­u­­­n­c­­i­­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
zakar zoltán béla
2024. július 01. 08:58
Hülyék
elbert-0
2024. július 01. 08:53
Eddig már két hiba kiküszöbölve, ez a majom meg nyivákolhat tovább.
Lajoss
2024. július 01. 08:15
Szánalmas erőlködés…a csüngőhasú egy nagy nulla…🤷‍♂️
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!