Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Kuleba: Ukrajna nem engedi meg Oroszországnak az ultimátumok nyelvét

2024. június 16. 19:12

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter vasárnap kijelentette, hogy a hétvégén tartott svájci csúcstalálkozó záróközleménye figyelembe vette Kijev álláspontját, és kiegyensúlyozott szöveget fogadtak el. Oroszországot is várja tárgyalni, de nem az ultimátumok nyelvén szeretne velük kommunikálni.

2024. június 16. 19:12
Opening Day Of The Ukraine Recovery Conference

Kép forrása: Krisztian Bocsi/Bloomberg/Getty Images

 

Dmitro Kuleba, Ukrajna külügyminisztere, kijelentette, hogy a hétvégi svájci csúcstalálkozó záróközleménye figyelembe vette Ukrajna minden elvi álláspontját, írja a Magyar Nemzet. Bár a végleges közleményt még nem tették közzé, Kuleba szerint kiegyensúlyozott szövegről van szó. 

Hozzátette, hogy a jövőbeli csúcstalálkozón Oroszország is részt vehet, de elutasította Vlagyimir Putyin követelését Ukrajna négy régiójának átadásáról és a NATO-csatlakozásról való lemondásról. 

Ezt is ajánljuk a témában

Kuleba hangsúlyozta, hogy Ukrajna nem fogad el ultimátumokat és hogy a találkozón nem tárgyaltak alternatív béketerveket. A kétnapos értekezleten több mint kilencven ország képviseltette magát a svájci Bürgenstock nevű üdülőhelyen.

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jan36
2024. június 17. 10:27
Nekem a "megengedő" fogalmazása tetszik: "Putyin részt vehet..." Meg az amerikai nagyképűsége: "Oroszország nincs abban a helyzetben, hogy békefeltételeket szabjon." Bravo! Csak így tovább!
Marhagulya
2024. június 17. 10:00
Ez a töketlen azt hiszi bármibe is van beleszólása. Szájkaratézik a zongoristával együtt a helyett, hogy a lövészárokba mennének megtudni, milyen is az, ha lőnek rá. A háborút soha sem azok vívják, akik elkezdik.
faramuci
2024. június 17. 09:15
MELYIK DÉL-AMERIKAI ORSZÁGBA MENEKÜLSZ,AKÁR A NÁCI ELŐDEID......??
pipa89
2024. június 17. 08:20
"Ukrajna nem engedi meg.... " Hülye f@sz! Ki osztott itt nektek lapot? Senki, buta kozák!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!