Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Kiállítják Németországban a lebombázott harkivi stadion lelátóját

2024. június 17. 15:02

Az ukrán labdarúgó-válogatott bemutatkozása előtt Münchenben, az Allianz Arénában, a harkivi stadion lebombázott lelátójának egy darabját állították ki. A háború sújtotta sportlétesítmény pusztulását bemutató installáció célja, hogy felhívja a figyelmet az orosz agresszió okozta károkra.

2024. június 17. 15:02
Euro 2024: Before the match between Romania and Ukraine

Kép forrása: Sven Hoppe/Getty Images

Ukrajna hétfőn, 15 órakor kezdi meg az Eb-szereplését Románia ellen a müncheni Allianz Arénában, de a mérkőzés előtt még egy figyelemfelhívó kampány is megrendezésre került, tudósít a Telex

A megsérült lelátó egy darabját mutatták be a sajtónak; a kék-sárga üléseken jól látszik a háborús pusztítás nyoma, mindegyik székből hiányzik egy kisebb vagy nagyobb rész. 

Elhoztuk egy olyan stadion darabját, amit a 2021-es Eb-felkészülés idején használtunk, és amit az oroszok teljesen leromboltak. Elkezdjük a tornát egy csapattal a pályán, de eközben több millió katona védi Ukrajnát” 

– mondta Andrij Sevcsenko, az Ukrán Labdarúgó Szövetség elnöke. 

A lelátó egy darabját ezután majd átviszik Düsseldorfba, ahol pénteken a szlovákok ellen lép pályára a Szerhij Rebrov által vezetett ukrán válogatott.

Euro 2024: Before the match between Romania and Ukraine
Kép forrása: Getty Images

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2024. június 18. 10:43
Helyes! Állítsák is ki! Piros lapot a háborús propagandának!
Chekke-Faint
2024. június 17. 18:06
Egész Aleppót kiállíthatnák. Ja, az egy kicsit ciki lenne..... No meg még egy tucat várost Líbiából is. Kit néznek ezek hülyének? Amcsik egy háborúban többet romboltak a világban értelmetlenül, mint az oroszok az összesben.
SzaboGeza
2024. június 17. 17:27
Akkor jó lesz memorizálni, hogy akik az Oroszokkal baszakodnak azoknak ilyen lelátójuk lesz!!! És akkor jöhet a "libeló" sivalkodás, hogy Putyin megszállja Európát, nem áll meg a határnál nem, nem!!!!:)))
Aerion
2024. június 17. 16:15
lefty67 Mellé kéne rakni az Északi II. gázvezeték darabjait is! ------------ Szerintem is, plusz még annak többszáz gyereknek az arcképét, aki az alábbi békelistán szerepel: //myrotvorets.center/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!