Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Itt a bizonyíték: meggondolták magukat az európai nagyhatalmak, Magyarország útjára léptek

2024. június 11. 08:47

Az MG márka tulajdonosa európai gyárat építene, és bár korábban a nyugati országok „rossz ötletnek" tartották Magyarország stratégiáját, ma már ők is versenybe szállnak a beruházásért.

2024. június 11. 08:47

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Miközben az Európai Unió vizsgálja a kínai autótámogatásokat és import vámok bevezetését fontolgatja, addig a nemzeti kormányok egymás lábát tapossák a beruházásokért – írja a Reuters, amely leszögezi, Magyarországnak sikerült megszereznie a kínai elektromos autógyártók első európai üzemét, a BYD-ét, sőt, a hírek szerint a Great Wall Motorral is előrehaladott tárgyalásokat folytat.

Bár Magyarországot a keleti nyitás politikájáért számtalan kritika érte korábban, mára úgy tűnik, az európai nagyhatalmak is az útjára léptek: a cikk alapján a SAIC, az MG márka tulajdonosa két európai gyárat építene, a beruházásért pedig Magyarország mellett Németország, Olaszország és Spanyolország is harcba száll.

A BYD beruházását egyébként többek között a franciák és a németek is megszerezték volna, ám miután ez Magyarországnak sikerült, hirtelen elkezdték Brüsszelből támadni a terveket.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:01
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­é­­k­e­­l­­­d­ ­­­a­­­ ­­s­­z­e­­­x­­­i­­­ ­­p­u­n­c­i­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
szalkai
2024. június 14. 17:30
Spanyolország megállapodott Chery-k összeszereléséről a barcelonai egykori Nissan gyárban. A Leapmotor-ba bevásárolta magát a Stellantis, már nyáron elkezdi a lengyel Fiat gyárban kínai alkatrészekből az autók összeszerelését később a torinói üzemben is gyártani akarják. A Geely-nek van két Volvo üzeme Svédországban és Belgiumban és épül a harmadik Szlovákiában. Törökország négy-öt kínai gyártóval is tárgyalásban áll. Olaszországban a DR Motor és az EMC is kínai autókat árul állítólag olasz összeszerelésből.
oregur4
2024. június 11. 19:56
Fed74!!! Te kis- esetleg nagy kupac 💩💩💩💩 rakás!!!! Buksika, buksika te kis pedobuzu átoperált munkásőr ivadék! Olyan sötét vagy, hogy a legsötétebb pincében is verőfényes napsütés van hozzád képest!!! Hihihi. Ráadásul fogytok mint nyáron a hógolyó, egy időközi választást se tudtok megnyerni, de még itt a kommentelők között se éritek el az öt százalékot!!! Daloljál buksika, kis kutyuli, akit a vezíre megkötve tart, akkor mit is akarsz??? Egyébként, amíg nem kétharmados, hanem "csak" egyszerű többséggel nem nyertek, addig HALGASS a neved kutyuli, és szólj a gazdidnak, hogy a láncot addig ne oldja el! Höhöhö
Intruder
2024. június 11. 19:20
Összeszarta magát a tetves nyugat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!