Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Ilaria Salis visszatért Olaszországba, de mivel „kínzásokat kellett elszenvednie Magyarországon”, így nem jelent meg az őt támogató pártok összejövetelén

2024. június 17. 18:13

A Zöldek és az Olasz Baloldal Szövetsége csalódással vette tudomásul, hogy a házi őrizetből az uniós parlamentbe bekerült aktivista visszalépett az első megmutatkozástól.

2024. június 17. 18:13
Demonstration In Favor Of The Release Of Ilaria Salis

Nyitókép: Andrea Calandra/NurPhoto via Getty Images

Nem vett részt az első nyilvános megjelenésen Ilaria Salis szélsőbaloldali aktivista, törölték felszólalását a hétvégi pártösszejövetelen Milánóban – írja a Magyar Nemzet. Édesapja szerint

a lánya nagyon fáradt és megviselt” a magyar börtönkörülmények miatt,

ám az őt támogató pártszövetség politikusai csalódottságuknak adtak hangot.

Ahogy a Mandiner is megírta: visszatért Olaszországba a Budapesten házi őrizetben tartott, később pedig európai parlamenti képviselővé választott szélsőbaloldali aktivista, de nem mutatkozott a nagyközönség előtt. Arra hivatkozott, hogy 

még nincs olyan állapotban, hogy felszólalhasson, vagy nyilatkozzon az újságíróknak. 

A szélsőbaloldali aktivista szabadon bocsátásáért harcoló Zöldek és Olasz Baloldal Szövetsége párt tagjai, ahogy az őt megválasztó állampolgárok, valamint az újságírók is csalódással vették tudomásul, hogy Ilaria Salis visszalépett az első megmutatkozástól. 

A Magyar Nemzet Roberto Salist, a szélsőbaloldali aktivista édesapját ídézi, aki azt nyilatkozta az olasz sajtónak, úgy érzi, egy rémálom végéhez értek. Lánya nagyon fáradt és megviselt. 

Nehéz és hosszadalmas börtönben való tartózkodásban volt része, ahol kínzásokat kellett elszenvednie, most pihenésre van szüksége 

– mondta. 

A szélsőbaloldali aktivista apja azt is bejelentette, nem lesz a továbbiakban lánya szóvivője, mivel hamis hírekkel próbálták tönkretenni jó hírnevét, mostantól lányáé a szó. Úgy nyilatkozott, rosszindulatú publikációkkal sározták be, de ez már megszokott a fasiszták részéről. 

Közölte, hogy harcot indít és feljelentést tesz az Il Giornale és az Il Libero olasz jobboldali lapok ellen, akik a közelmúltban arról cikkeztek, hogy kilencvenezer eurós adósságot halmozott fel lánya Milánóban engedély nélküli házfoglalás miatt. 

Az olasz jobboldali lapok szerint 

Roberto Salis máris lerázná a szélsőbaloldali pártot, amely csak azt a célt szolgálta számára, hogy kiszabadítsa a lányt, de ő és családja valójában sosem azonosult a politikai alakulat nézeteivel. 

Bár lánya hazatérésekor elismerte, hogy helyes döntésnek bizonyult Ilaria Salis jelölése, politikai nyomásgyakorlással ugyanis gyorsabban házi őrizetbe helyezték, végül pedig mentelmi jogban részesült. 

Mindeközben az olaszoknak elegük van a sajtót napi rendszerességgel megtöltő szabadítási történetből, és az aktivista mentegetéséből. Súlyos sértésként értékelik, hogy az utcai felforgatásokhoz és erőszakos csoportokhoz tartozó, büntetett előéletű személy képviseli őket az Európai Parlamentben.

Azt is megelégelték, hogy folyamatosan becsmérlik a Giorgia Meloni vezette olasz és az Orbán Viktor vezette magyar kormányt. 

A baloldal szem elől tévesztette, hogy Ilaria Salis megválasztását követően a magyar hatóságok azonnal szabad utat adtak a vádlottnak.

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Bayer Zsolt

Bádogblog

Idézőjel

Ez a patkány.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
papalimapapa
2024. június 18. 09:59
Kínzásoknak volt kitéve. Nem volt behűtve a pezsgő, nem kapott beluga kaviárt és a vibrátorában sem cserélhetett minden nap elemet... Kurva anyádat azt, büdös anarchista bolsevik talján ribanc!
remi
2024. június 18. 06:15
"ha a mentelmi jogát felfüggesztenék és utána az olasz hatóságok szállítanák vissza" Ebben csak 2 körülménynek van 0-hoz konvergáló valószínűsége: annak, hogy felfüggesztenék a mentelmi jogát, meg annak, hogy olasz bíróság ne tagadná meg a kiadatást. Egyébként az eddig történtek alapján abban sem lennék 100% biztos, hogy egyáltalán engedik neki felvenni a mandátumot. Annak, hogy hermetikusan elszigetelték a sajtótól (pl. repülni sem engedték) kell legyen valami oka.
Beszélgető
2024. június 18. 03:14
Annak azért örülnék, ha a mentelmi jogát felfüggesztenék és utána az olasz hatóságok szállítanák vissza nehéz vasban Bp.-re Akkor rinyálhatna !!
kekszalagosautistamarki
2024. június 18. 01:21 Szerkesztve
már nagyüzemben zajlik az elrejtőzése ha nem teljesen eszelős miért mutatkozna nyilvánosan? már így is túl sokan ismerik az arcát 20 évet fog kapni, a maximumot amit csak lehet, pont ezért létezik az előzetes letartóztatás
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!