Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

Szabadon engedték Ilaria Salist, az antifa nő visszatérhet Olaszországba

2024. június 14. 14:38

A magyar törvényszék azonnal kezdeményezte Salis mentelmi jogának felfüggesztését az Európai Parlamentnél.

2024. június 14. 14:38
null

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

A magyar rendőrség péntek délután 1-kor eltávolította Salis lábáról az elektromos nyomkövetőt, így az olasz antifasiszta aktivista szabadon távozhat az országból. Szabadlábra helyezését ügyvédje, Magyar György kérte nem sokkal azután, hogy a nőt Európai Parlamenti képviselővé választották – adta hírül a La Repubblica

A Zöldek és a Baloldal Szövetsége által jelölt EP-képviselőt 2023. február 11-én tartóztatták le azzal a váddal, hogy egy bűnszövetkezet tagja volt, és részt vett két támadásban három szélsőjobboldali aktivista ellen Budapesten. Több mint 15 hónapig volt börtönben, mígnem az ügyvédei kérésének helyt adtak, hogy az előzetes letartóztatását házi őrizetben tölthesse le.

Közben érkezett a hír, hogy a törvényszék azonnal kezdeményezte Salis mentelmi jogának felfüggesztését az Európai Parlamentnél. 

„A Fővárosi Törvényszék 2024. június 14-én az ún. ANTIFA-ügy I. rendű vádlottjával szemben folyamatban lévő büntetőeljárást felfüggesztette, s arról határozott, hogy az Európai Parlament Elnökéhez fordul azért, hogy az EP hozzon döntést a nő mentelmi jogának felfüggesztéséről, hiszen S. I.-t a magyar ügyészség két esetben társtettesként, egy esetben pedig bűnsegédként, bűnszervezetben elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja, ezért büntetőeljárás van ellene a Fővárosi Törvényszéken” – olvasható a közleményben. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 271 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peter1964
2024. június 15. 17:55
Vérlázító,ahogy egy gyilkos szélsőbalos,ártatlanokat életveszélyesen bántalmazó aljas féreg (ja,a nevéből kifelejtették az f betűt,mert filaria egy nyirokrendszerben élő gyilkos férget jelöl)röhög a markába és szállásadói védelmét élvezve büntetlenül belibeg az EP-ba és feltételezhetően mindenben Magyarország ellen fog szavazni Ha már jogi út nem volt ennek a rohadéknak a közéletből való eltávolítására,nem lehetett volna idehaza egy régi időkben jól bevált módszert alkalmazni? Egy csendes szomorú hajnalon a kóterben még aláíratni vele a jelentést,hogy leesett a lépcsőn és súlyos sérüléseket szenvedett???
2024. június 15. 13:00 Szerkesztve
Az EP mentelmi bizottsága indoklást fog kérni, s akkor a bemutatott képes bizonyítékokat* végre látni fogja az egész világ — és akkor pápá, mentelmi jog… (Hiszen a képviselői sérthetetlenség nem vonatkozik az általa elkövetett köztörvényes bűncselekményekre.) Úgyhogy nyugalom, nem fog megúszni semmit. * • youtu.be/tf-c6VUUSQs?t=17 — Az egyik támadásuk: • youtube.com/watch?v=LGu5nUCGlWc — Mit okoztak az ártatlan járókelőnek
Chardonnay99
2024. június 15. 08:26
Sztálin is vonatrabló volt..., szóval csak hűek önmagukhoz.
alexandrosz-2
2024. június 15. 07:00
Ha a zsidócigány maffiának fontos lett volna a magyar emberek élete hozott volna egy törvényt, hogy egy terrorista semmilyen mentelmi jog mögé nem bújhat. Ha Köves Klotyó Slomót veri meg a zsido kommunista ribanc, rárohadt volna a műanyag lakat. De zsido a zsidonak nem vajja ki a szemét! A szemét! Rohadj meg orbán!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!