Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Vérlázító! Így örömködik az Instagramon a szélsőbaloldali Ilaria Salis azon, hogy háziőrizetből egyenesen az EP-be ülhet át

2024. június 11. 12:22

Tovább folytatná harcát az unióban – jelentette be Budapesten az ártatlanoknak súlyos sérüléseket okozó olasz aktivista.

2024. június 11. 12:22
null

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

Képviselő lett Ilaria Salis. Az Európai Parlamentbe jutása azonban tovább fokozza az indulatot Olaszországban. Feszültségek forrása az olasz belpolitikában, hogy a sokak által bűnözőnek tartott szélsőbaloldali aktivista képviseli majd az olaszokat az uniós intézményekben – írja a Magyar Nemzet.

Tovább folytatja harcát a szélsőjobboldal ellen 

– jelentette be a Budapesten ártatlanoknak súlyos sérüléseket okozó, házi őrizetben lévő olasz szélsőbaloldali Ilaria Salis.

El sem tudom hinni, nem találok szavakat a boldogságra. Nem tudom eléggé meghálálni mindazoknak, akik szavazataikkal támogattak

– írta Instagram-oldalán az olasz nő az európai parlamenti képviselővé választását követően.

Az ügy nem csupán a hazai, hanem az olasz politikát is megosztotta.

Ignatio La Russa, a római parlament felsőházának elnöke kijelentette 

nem demokrácia, hanem politikai propaganda egy börtönben ülő személy kiszabadítása.

 A szenátus elnöke elmondta együttműködnek, hogy Ilaria minél hamarabb visszakerüljön Olaszországba, de mélyen elítélik a baloldal taktikázását. A baloldal szerint az ország második legmagasabb politikai személye kijelentésével azokat az olasz állampolgárokat sértegeti, akik Ilariára adták le voksaikat és hisznek az antifasizmus elleni harcban. 

Salis ügyvédei és a Zöldek és Olasz Baloldal Szövetsége párt vezetősége szabadon engedését sürgetik, Antonio Tajani külügyminiszter azonban türelemre intette őket, majd tájékoztatta őket, hogy az európai intézmények kérhetik a magyar hivataloktól az ügy felfüggesztését és a szabadon engedés jóváhagyását. 

Arról biztosította támogatóit, hogy a fogvatartottak szabadságért és egyenlőségért, valamint az igazságtalanságok ellen küzd majd az unióban. Az antifasizmus nemcsak érték, hanem politikai perspektíva, melynek erős tábora van, megválasztása pedig kézzelfogható bizonyíték, hogy a szolidaritás nem üres szlogen – tette hozzá. 

Azt is hangsúlyozta, küzdeni kell a jelenlegi helyzet gyökeres megváltoztatásáért, mivel a radikális jobboldal Európa-szerte előretör, majd bejelentette, készen áll, hogy kivegye részét a harcokból. Azt is hangsúlyozta az általa tanúsított bátor összefogást meg kell erősíteni és terjeszteni egész Olaszországban és Európában.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 170 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:01
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­é­­k­­­e­­l­d­­ ­a­ ­s­­z­­­e­­­x­­i­ ­­­p­­­u­n­c­­­i­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Ne szájalj
2024. június 15. 07:01
Az EP lassan a koztorvenyes bunozok gyujto helye lesz. Nagyon soknak kellett menekulnie hazajuk igazsagszolgaltatasa elol. Dobrev is adocsalasai miatt csucsul ott. Jo lenne egy kis statisztikat latni.
bill-murr
2024. június 14. 20:57
Az üzenet elég világos. Ha kommunista vagy bármit megtehetsz az europai szovjetunioban. Ezzel csak az erőszakot népszerűsítik. Szemet szemért
Saksafar
2024. június 14. 18:45
Ez tényleg igazságtalan, egy rohadt köztörvényes, aljas szar bűnöző, aki ismeretleneket akar egy életre megnyomorítani, most körberöhögi az igazságszolgáltatást. Ezek szerint mindegy mit követsz el, ha lehetsz baloldali politikus a börtön helyett? Remélem az élet majd igazságot szolgáltat, mert ezt nem lehet, hogy semmivel megússza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!