Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Az olaszok leckét kaptak Magyarországtól – és ennek egyetlen magyar sem örül

2024. június 17. 10:36

Alessandro Sallusti szerint a magyar demokráciát és a bírói függetlenséget igazolja, hogy szabadon engedték a terrorizmussal kapcsolatos cselekményekkel vádolt Ilaria Salist, miután bejutott az Európai Parlamentbe.

2024. június 17. 10:36

Nyitókép: AFP/Kisbenedek Attila

Nem várták, de megtörtént: az olaszoknak leckét kellett venniük Orbán Viktortól és a magyar bíróktól – áll az Il Giornale online felületén megjelent publicisztikában. A szerző két esetet állított párhuzamba: míg Ilaria Salist szabadon engedték, miután bekerült az Európai Parlamentbe, addig az egyik olasz politikust, Giovanni Totit nem, pedig utóbbi esetében sokkal több a kérdőjel, mint a radikális antifa aktivistánál, akinél videófelvételek bizonyítják, hogy társaival ártatlan járókelőket bántalmaztak brutális kegyetlenséggel.

Alessandro Sallusti is kiemeli véleménycikkében, hogy

Salist annak ellenére engedték haza a magyar hatóságok a mentelmi joga miatt, hogy egyébként terrorizmussal kapcsolatos cselekmények miatt állt bíróság elé.

Hozzátette, el kell gondolkozniuk azon, hogy az események tükrében melyik ország a valódi demokrácia, és vajon a magyar igazságszolgáltatás valóban jobban alá van-e rendelve Orbán Viktor akaratának, mint az olasz egy baloldali gyökerű ideológiának.

Olaszországban az Il Giornale gyakorlatilag az egyetlen lap, amely nem ünnepli Ilaria Salis EP-sikerét, hanem megdöbbentőnek tartja, hogy 160 ezren olyan képviselőt akarnak Brüsszelben látni, aki erőszakot alkalmaz, ha valakinek más a véleménye.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 195 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyzoltan-2
2024. június 17. 16:38
Az Antifáról, a zsidókról egy rossz szót se! Mi magyarok nem lehetünk antiszemiták! Az elkötelezett vezetésünk mellett az utolsó zsidó is a magyarokba törülheti a mocskos cipőjét! Ehhez a legteljesebb támogatást is megkapják a cionista Brüsszeltől! Nektek jó? Nektek kell a cionista zsidó EU? -az ukrajnai zsidó háborújával?! Nekem nem!
rugbista
2024. június 17. 15:01
Elég baj, hogy az olaszok is látják, mekkora seggfejek a magyar bírák!
irmag2
2024. június 17. 13:17
Olaszország, ez a ti szégyenetek és megoldásra vár!
szintetikus
2024. június 17. 12:48
Orbán Viktor így védi a magyarokat. Bűnözőket enged ki. :((((
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!