Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Olaszországban is kiakadtak azon, ami Magyarországgal történt

2024. június 12. 10:26

Egyetlen olyan lap van Olaszországban, amely nem ünnepli a radikális antifa Ilaria Salis EP-sikerét, hanem megdöbbentőnek tartja, hogy 160 ezren olyan képviselőt akarnak Brüsszelben látni, aki erőszakot alkalmaz, ha valakinek más a véleménye.

2024. június 12. 10:26

Nyitókép: AFP/Kisbenedek Attila

Bár az olasz média jelentős része ünnepli a Budapesten ártatlan járókelőket brutális kegyetlenséggel megtámadó Ilaria Salis sikerét az EP-választáson, az Il Giornale újságírója azért árnyalta a képet.

Körülbelül 160 ezer olasz helyénvalónak tartotta egy olyan hölgyet Brüsszelbe küldeni, aki nem veti meg az erőszakot, hogy elfojtsa az övéivel ellentétes gondolatait

– szögezi le a szerző, aki szerint Salis megválasztása az áldozattá válás kultúrájának diadalmenete, ami teljesen megbetegítette a közügyeket.

Vittorio Feltri feltette a kérdést, hogy a radikális szélsőbaloldali antifa rendezi-e az olaszországi adósságait, ugyanis úgy utazott el Magyarországra a bűncselekmény elkövetése érdekében, hogy előtte nem fizette ki a lakbérét sem. Most megteheti, hiszen mentelmi jogára hivatkozva vélhetően szabadon távozhat Budapestről.

Az Il Giornale volt az egyetlen olasz lap, amely nem mentegette mindenáron Salist, sőt, megkereste az egyik áldozatát is.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Bayer Zsolt

Bádogblog

Idézőjel

Ez a patkány.

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. június 17. 11:12
Ha a zsidócigány maffiának fontos lett volna a magyar emberek élete hozott volna egy törvényt, hogy egy terrorista semmilyen mentelmi jog mögé nem bújhat. Vagy szimplán felakaszotta volna magát ez a ribanc a cellájában, mint epstein tette. Bezzeg ha Klötyó Slomót veri meg a zsidó kommunista ribanc, rárohadt volna a műanyag lakat. De zsidó a zsidónak nem vájja ki a szemét! A szemét! Rohadj meg orbán!
Darthvader
2024. június 15. 17:21
Lassan feltétel lesz az EP képviselőséghez bűncselekmény elkövetése. Poloskapeti megfelelt a túlárazott szerződésekkel és az antifa nőhöz mérhető jellemtelen, aljas gátlástalansággal. Európa " krémje". Bravóóóó.
makapaka2
2024. június 15. 11:34
Az EP a köztörvényes bűnözők gyüjtőhelye lesz.( Jourova, Verhofstadt, Kail i,Salis. SZÉGYEN!
Salitis
2024. június 14. 20:45
Az európai liberális demokrácia csődje, hogy ez a fasiszta némber a jól megérdemelt börtönbüntetése helyett jó pénzért brüsszelben páváskodhat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!