Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Ilaria Salis célkeresztjében: Magyarország

2024. június 16. 19:26

Ilaria Salis, az európai parlamentbe bejutott olasz szélsőbaloldali politikus Magyarországot figyelmezteti.

2024. június 16. 19:26

Kép forrása: Attila Kisbenedek /AFP

 

A HírTV tudósítása szerint nagy attrakció volt Ilaria Salis hazatérése szülővárosába, Monzába. Ez azután történt meg, miután 2023-ban Salist elítélték és börtönbe zárták Magyarországon, miután antifasiszta társaival együtt félholtra vert egy általuk szélsőjobboldalinak vélt embert az utcán.

Az európai parlamenti választáson azonban képviselővé választották, így a mentelmi jogával élve szabadulhatott a börtönből és elhagyhatta Magyarországot. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az olasz konzervatív sajtó pozitív példaként említi Magyarországot, az európai uniós jog tiszteletben tartását emeli ki, a nyilvánvaló erkölcsi és ideológiai disszonancia ellenére is. Angelo Bonelli, a Baloldaliak és Zöldek Szövetsége képviselője azt nyilatkozta a HírTV-nek, hogy Salis a demokráciáért, a jogállamiságért és a polgári jogokért fog küzdeni Európában, amit Magyarországgal kezd majd.

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 559 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2024. június 18. 13:28
Mi meg kérjük szépen a mentelmi jogának a felfüggesztését.
Palatin
2024. június 17. 12:04
Ez a luvnya nagyon is passzol az EU parlamentbe, még akkor is ha ott nem a terroristák és köztörvényesek vannak többségben, hanem a korrupt gazemberek. Számukra ez realizálja a sokszinüséget.
AGSTN75
2024. június 17. 11:39
Sajnos a világon mindenütt jogszolgáltatás van, nem igazságszolgáltatás.
alexandrosz-2
2024. június 17. 11:10
Ha a zsidócigány maffiának fontos lett volna a magyar emberek élete hozott volna egy törvényt, hogy egy terrorista semmilyen mentelmi jog mögé nem bújhat. Vagy szimplán felakaszotta volna magát ez a ribanc a cellájában, mint epstein tette. Bezzeg ha Klötyó Slomót veri meg a zsidó kommunista ribanc, rárohadt volna a műanyag lakat. De zsidó a zsidónak nem vájja ki a szemét! A szemét! Rohadj meg orbán!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!