Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Brutális jobboldali és „szélsőjobboldali” előretörésről ír a Politico

2024. június 09. 21:55

A legnépesebb tagállamokban bizony konzervatív diadalmenet bontakozik ki a lap szerint, jobbra tolva egész Európát.

2024. június 09. 21:55
AfD demonstration in Bad Bibra

Nyitóképan AfD-sek vonulnak. Forrás: JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A jobbközép és a „szélsőjobboldali” pártok győznek várhatóan egy csomó tagállamban az exit pollok és az utolsó pillanatban felvett felmérések szerint, írja a Politico a legnépesebb országok, jelesül Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország és Lengyelország kapcsán.

Franciaországban a korai becslések szerint a Marine Le Pen-vezette markáns jobboldali Nemzeti Tömörülés (RN) viheti el a voksok 32 vagy még annál is több százalékát, ez egyértelműen Emmanuel Macron elnök fölött aratott győzelem – nem véletlen, hogy az államfő egy előrehozott választásba menekül még a végső, megalázó eredmények ismerete előtt.

Ezt is ajánljuk a témában

Németországban az AfD kalapálja éppen el Olaf Scholz kancellár szocialistáit, és löki vissza a harmadik helyre – jegyzik meg.

A „szélsőjobboldal” Magyarországon is győzni készül (valószínűleg a Fideszt érti ezalatt a brüsszelita fogalomzavar), ahogy Hollandiában is; Görögországban és Bulgáriában a jobbközép nyer kényelmes többséggel.

A korai becslések szerint az Európai Néppárt (EPP) 181 széket hozhat össze a 720 fős Európai parlamentben, és kénytelen lesz dönteni, kikkel bútoroz össze.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kotucso
2024. június 09. 23:32
Feri nem kicsit szopott ma.
dekoninck-2
2024. június 09. 23:02
Ezt nem láttak jönni?
frankie-bunn
2024. június 09. 22:55
Hol vannak a nyomi trollok? Ejgel-nappal van itt valaki, valamelyik.. Most egyik sincs. (Nem mintha hiányoznának)
Vsmeta99
2024. június 09. 22:52
"A legnépesebb tagállamokban bizony konzervatív diadalmenet bontakozik ki a lap szerint, jobbra tolva egész Európát." Bárcsak beigazolódna a Politico félelme. Ha igen, talán elmondhatjuk, hogy az élet nem engedi, hogy teljesen elpusztítsák. Nem várok teljes áttörést, ha annyi elérhető, hogy ne teljes bolsevik uralom legyen a jellemző, akkor már megérte egy ilyen eredménynek szurkolni. Eddig az volt a legnagyobb probléma, hogy teljes volt a ballibsi és zöld uralom. Ennek véget kell vetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!