Portugália
ÉLŐ
Szlovénia

A nők következnek Ukrajnában: katonai nyilvántartásba veszik őket

2024. június 29. 21:46

Már azt is tudni lehet, közülük kikre vonatkoznak majd az új szabályok.

2024. június 29. 21:46

A nyitókép illusztráció. Fotó: VLADIMIR SHTANKO / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

A hadiállapot kiterjesztésével együtt folytatódik a mozgósítás Ukrajnában. Egyes ukrán nők hadkötelesek, ezért a férfiakhoz hasonlóan nekik is jelentkezniük kell adategyeztetésre. A nők mozgósítása azonban továbbra is önkéntes alapú marad, ez pedig egyértelműen azt jelenti, hogy egyetlen nőt sem lehet behívni a beleegyezése nélkül – írja a Kárpáti Igaz Szó.

A lap szerint ettől függetlenül ez nem jelenti azt, hogy az egészségügyi dolgozóknak ne lennének kötelezettségei.

Ők akár 17 ezer hrivnya bírságot kaphatnak, amennyiben megszegik a katonai nyilvántartásba vétel szabályait.

Minden női egészségügyi dolgozónak katonai nyilvántartásba kell kerülnie, ellenkező esetben elveszíti a munkahelyét. A rendelet több orvosi szakterületen dolgozóra vonatkozik, így az e területeken dolgozó nőknek július 16-ig frissíteni kell katonai nyilvántartási adataikat.

Amennyiben ezt nem teszik meg, a férfiakhoz hasonlóan 17 ezer és 25,5 ezer hrivnya közötti összegű pénzbírsággal is sújthatják őket. Ráadásul a munkaadók kötelesek ellenőrizni a női munkavállalók nyilvántartásban szereplését is.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bi Tang Tomee
2024. június 30. 13:57 Szerkesztve
FIGYELEM!! Gattyán bepánikolt… Ha a büszke ukrán nőket vágóhídra viszik, akkor bezárhat a LiveJasmin.
kobi40
2024. június 30. 11:16
ajajakab11 2024. június 30. 08:31 Ki a moszkovita, te Z-seggnyaló hohol internáci?! Nem honvédő háború az, hanem tervszerű, következetes népirtás! Takarodj oda, és mutass példát az USA hatalmi érdekeiért való megpusztulásban! Tetű!
Cross Wire
2024. június 30. 11:15
Á, csak fellajstromozzák a szaporítóanyagot, a konstans háborúhoz.. kitenyésztik a harciukránt.
sexykitty-101
2024. június 30. 10:48
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­­é­­k­­­e­­l­­­d­­ ­a­­­ ­s­z­­e­x­­­i­­­ ­­p­u­­n­­­c­i­­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!