Portugália
ÉLŐ
Szlovénia

Rettegnek a férfiak Ukrajnában a besorozás miatt: így szöknének meg

2024. június 29. 18:07

A The Guardian úgy tudja: a legutóbbi mozgósítási akció előtt is nagyjából 20 ezer férfi menekült el az országból.

2024. június 29. 18:07

A nyitókép illusztráció. Fotó: PAVLO PALAMARCHUK / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

A Mandiner több alkalommal is beszámolt már róla, hogy az orosz-ukrán háború kezdete óta ukrán férfiak ezrei lépték át illegálisan az ukrán határt, hogy elkerüljék a sorozást. A The Guardian szombaton megjelent cikkében is ezzel a kérdéssel foglalkoztak.

A lap szerint azt követően, hogy Volodimir Zelenszkij áprilisban aláírta a mozgósításról szóló új törvényt, még több férfi hagyhatja el a megtámadott országot.

A The Guardian úgy tudja, hogy már a legutóbbi mozgósítási akció előtt is nagyjából 20 ezer férfi menekült el az országból. A lap által megkérdezett egyik férfi, Dmytro azt mondta, hogy már nem bírja tovább.

Nem háborúra születtem. Nem tudok embereket ölni, még akkor sem, ha oroszok.

Nem tudnék sokáig kitartani a fronton... Családot akarok alapítani és világot látni. Nem állok készen a halálra” – fogalmazott, majd később azt is megemlítette, a barátain keresztül szerzett kapcsolatai segítségével  8000 euróért cserébe megkönnyítenék számára a szökést a háborúban álló országból.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-101
2024. június 29. 21:58
🍓 ️ ­­É­­r­t­é­k­e­­­l­d­­ ­a­­­ ­s­­­z­­­e­­­x­i­­­ ­p­­u­n­c­­i­­­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
sexykitty-101
2024. június 29. 21:56
🍓 ️ ­É­r­t­­é­­k­­­e­l­d­ ­­a­­­ ­­s­z­­e­­­x­i­­­ ­p­­u­­­n­­c­­­i­­m­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Kanmacska
2024. június 29. 21:54
Örvendetes, hogy szinte minden harmadik hozzászólás sekszikittyó reklám. Ez kell ide!
lajajakab11
2024. június 29. 21:05
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ** ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!