A georgiai fellebbviteli bíróság felfüggesztette az eljárást Trump ügyében

2024. június 06. 10:45

A végzés rossz hír volt Trump kritikusainak, akik abban reménykedtek, hogy Georgiában bíróság elé áll a volt elnök, mielőtt még szembe szállna Joe Bidennel a novemberi választásokon.

2024. június 06. 10:45

Nyitókép: Scott Olson/Getty Images 

A georgiai fellebbviteli bíróság szerdán felfüggesztette a Donald Trump volt elnök elleni büntetőjogi eljárást a választási beavatkozás ügyében mindaddig, amíg a fellebbviteli testület nem dönti el azt a kérdést, hogy a Fulton megyei kerületi ügyészt el kell-e tiltani ettől az ügytől, mert összeférhetetlenség gyanúja áll fenn az esetében – írja a Magyar Nemzet amerikai sajtóhírekre hivatkozva.

A hét elején a fellebbviteli bíróság október 4-re tűzte ki az erre vonatkozó szóbeli tárgyalás kezdeti időpontját. Jogi szakértők szerint a fellebbezések ügye ugyanakkor hónapokig is eltarthat.

A végzés rossz hír volt Trump kritikusainak és ellenzőinek, akik abban reménykedtek, hogy Georgiában bíróság elé áll a volt elnök, mielőtt még szembe szállna Joe Bidennel a novemberi választásokon.

A volt elnököt és számos szövetségesét tavaly nyáron helyezték vád alá Georgiában. Mint ismert: Trumpot és társait azzal vádolja Georgia állam Fulton megyéjének kerületi ügyésze, hogy bűnszervezetben próbálták megváltoztatni a 2020-as elnökválasztás eredményét az államban, amikor a többi között az eredmények többszöri felülvizsgálatát próbálták elérni csalások megalapozott gyanújára hivatkozva.

Az ügy azonban az év elején kisiklott, amikor kiderült, hogy a kerületi ügyész, Fani Willis szerelmi viszonyban áll az általa megbízott különleges ügyésszel, s ebből még pénzügyi haszna is származhatott.

A védőügyvédek azzal érveltek, hogy Willist és az egész irodáját el kellene tiltani az ügytől, de a Fulton megyei bíró, Scott McAfee megengedte neki, hogy maradjon. A védelem végül sikeresen elérte az állami fellebbviteli bíróságnál, hogy az tárgyaljon a McAfee bíró ítéletével szembeni előzetes fellebbezésről.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iphone-13
2024. június 06. 13:02
HAJRÁ TRUMP
elfújta az ellenszél
2024. június 06. 12:56
Ries István, aki felhívta a figyelmet a kékcédulás választási csalásra, a váci börtönben végezte a kihallgatások során. Remélem Trump nem fogja követni a sorsát az újbolsi pribékek kezei között.
bondavary
2024. június 06. 12:42
".....bűnszervezetben próbálták megváltoztatni a 2020-as elnökválasztás eredményét az államban, amikor a többi között az eredmények többszöri felülvizsgálatát próbálták elérni csalások megalapozott gyanújára hivatkozva." Tehát, ha a felülvizsgálatok igazolták volna a gyanút, és a választási eredményt meg kellett volna változtatni, akkor a Trump bűne lett volna. Csak azért, mert utána akart járni gyanús dolgoknak.
luisbathhelena
2024. június 06. 12:39 Szerkesztve
Az amerikai jogszolgáltatás (szándékosan nem igazságot írtam) egy vicc Kb a 17. századi társadalmi viszonyokra adaptálták, akkor megfelelt, szerintem európainak átláthatatlanul bonyolult a rendszer. Hogy az ügyészek politikusként kampányolnak, és dolgoznak, megvehetők- nálunk tizedéért epét hánynak. A világon itt van legjobban döntő szerepe a pénznek: ha jó ügyvédet tudsz fizetni kimosnak szinte bármiból, egyébként meg bukta.... Nálunk nagyjából az 50-es években voltak ilyen nyilvánvaló koncepciós eljárások, mint most Trump ellen. Jó hogy föl nem akasztják...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!