A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Titkosszolgálati szakértő: Amíg Zelenszkij lesz, nem lesz tűzszünet (VIDEÓ)

2024. május 27. 22:30

„Nem tudom, mi az erkölcsi kötelesség abban, hogy európai fiatalokat viszünk vágóhídra és gyilkolunk le” – tette fel a kérdést Földi László.

2024. május 27. 22:30

Földi László titkosszolgálati szakértő volt a Hír TV Napi aktuális című műsorának vendége hétfő este. 

Velkovics Vilmos műsorvezető idézte Orbán Viktor Patriótának adott interjúját, amelyben a miniszterelnök elmondta, olyan folyamatokban vagyunk benne, amelyek elvezethetnek a harmadik világháborúhoz. „Lehetséges az, hogy egy nagy hatalmat olyan helyzetbe hoznak, hogy az reagálni kényszerüljön” – tette fel a kérdést vendégének a műsorvezető. 

„Amennyiben Európában mégis háború lesz, amennyiben kiprovokálják, – és nemcsak politikai játék így a választások tükrében, főleg az Unió okán – nem megkerülhető, hogy egy ilyen háború nukleáris háborúvá válik. Egy nukleáris háborúnak pedig az a vége, hogy 

minden elpusztul: nemcsak Európa, hanem az Egyesült Államok is”

– jegyezte meg a szakértő, majd hozzátette, hogy ugyanakkor nem hiszi, hogy konkrétan háborúznánk.

Ezt is ajánljuk a témában

„Ukrajnában egy erkölcsi szabály van: befejezni a háborút!”

Földi László valamivel később kijelentette, hogy a NATO védelmi és nem támadó szervezet. Majd Velkovics azon felvetésére, hogy a vezető NATO-országok egyre inkább úgy értelmezik, hogy „erkölcsi kötelesség helyett szerződéses kötelesség megvédeni Ukrajnát”, azt a kérdést tette fel, hogy 

 azon politikusok oldaláról nézve, akik ezt a saját országaikkal akarják tenni? Ukrajnában egy erkölcsi szabály van: befejezni a háborút!”

Ezt is ajánljuk a témában

Kiprovokálna-e a Biden-adminisztráció egy háborút?

Velkovics Vilmos arra is kíváncsi volt, hogy teljesen irracionálisnak tartja-e a szakértő, hogy a Biden-adminisztráció a választás előtt beleugrana egy háborúba. 

A titkosszolgálati szakértő erre azt válaszolta, hogy teljesen irreálisnak tartja. 

Ezek olyan politikai üzenetek a közvéleménynek, amelyben azt akarják elhitetni, hogy ők (az USA – szerk.) fontosak”.

Földi László ugyanakkor a békefenntartó folyamatokat nem tarja kizártnak, de ahhoz véleménye szerint az kellene, hogy az összecsapásnak vége legyen, az pedig csak akkor történhet meg, ha az ukrán vezetést leváltják.

Ezt is ajánljuk a témában

Valamivel később leszögezte, hogy „amíg Zelenszkij lesz, nem lesz tűzszünet", a műsorvezető pedig ehhez csak azt fűzte hozzá, hogy „amíg Biden van, addig Zelenszkijt nem váltják le”.

Brüsszelben vizsgálják, milyen kimenetele lehet egy NATO-Oroszország összecsapásnak

A szakértő végül arról is beszélt, hogy Brüsszelben naponta vizsgálják, hogy milyen kimenetele lehet egy NATO-Oroszország összecsapásnak. Majd aláhúzta, ugyan „erkölcsileg ki lehet maradni egy háborúból, mondván, hogy mi nem akarunk benne lenne, de ettől függetlenül mi még háborús felekké válunk. (...) S most még Svájc és Ausztria sem maradhat ki, mert 

olyanok a fegyverrendszerek, amelyek gyakorlatilag lehetetlenné teszik a semleges területek létezését”

– hívta fel a figyelmet Földi László.

A teljes beszélgetést alább tekintheti meg:

 

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. május 28. 17:08
Ez a szemét már nem elnök! Et egy rohadék hazaáruló és háborús bűnös!
koronaszepe
2024. május 28. 11:22
Héjakoronaszepe 2024. május 28. 07:59 Jó,hogy nem Mohácsig vagy a segesvári csatatérig mész vissza. --- Miért mennék? Ennyi info pontosan elég ahhoz, hogy meg tudjuk határozni Földi úr elfoglalt pozícióját, ahonnan osztja a "szakértelmet". (Ami - mint azt Csurkától tudjuk -, komcsi trükk...) Két "szakértő" egészen biztosan ebből a pozícióból "szakért"; Spöttle és Földi. Áttételesen Nógrádi tanár úr is ehhez a körhöz kapcsolódik.
antallmiki
2024. május 28. 08:59
Jó munkát végez nekünk, magyaroknak. Öli a ruszkikat, ez nekünk jó. Öleti az ukránokat, nekünk ez is szintén jó. Remélem még vagy 10 évig ő lesz hatalmon,
Hekimeki
2024. május 28. 07:56
Éppen ezért kellene már likvidálni ezt a tömeggyilkos patká😡😡😡😡😡😡😡ny zsidót, hogy ne pusztuljon el Európa miatta a sok millió ártatlan emberrel együtt!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról