Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Itt a bejelentés: francia katonák érkeznek Ukrajnába

2024. május 27. 20:58

Az ukrán fegyveres erők főparancsnoka reméli, hogy Franciaország eltökéltsége felbátorít majd más partnereket is arra, hogy csatlakozzanak ehhez „az ambiciózus projekthez”.

2024. május 27. 20:58

Nyitókép: Wojtek Radwanski / AFP

Hamarosan bekövetkezhet az, amitől rettegtek a békepárti erők, nyugati katonák érkezhetnek Ukrajnába – írta meg a Magyar Nemzet. „Örömmel veszem Franciaország kezdeményezését, hogy kiképzőket küldjön Ukrajnába ukrán katonák felkészítésére” – jelezte Telegram-oldalán Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka Sébastien Lecornu francia védelmi miniszterrel videóösszeköttetés útján folytatott beszélgetést követően. 

„Már aláírtam a dokumentumokat, amelyek lehetővé teszik francia kiképzőtiszteknek, hogy hamarosan meglátogathassák kiképzőközpontjainkat, és megbarátkozzanak az infrastruktúrájukkal és a személyzettel” – tette hozzá. A főparancsnok ugyan nem bocsátkozott részletekbe, de úgy vélekedett, hogy Franciaország eltökéltsége 

felbátorít majd más partnereket is arra, hogy csatlakozzanak ehhez „az ambiciózus projekthez”.

Olekszij Honcsarenko ukrán ellenzéki parlamenti képviselő szintén megerősítette az értesülést. „Franciaország beleegyezett abba, hogy kiképzőket küldjön Ukrajnába az ukrán hadsereg felkészítésére” – írta a politikus Telegram-oldalán. 

Ezt is ajánljuk a témában

Emmanuel Macron francia elnök egy párizsi konferencia alkalmával februárban vetette fel nyugati csapatok küldését Ukrajnába a helyi fegyveres erők kiképzésére. A francia védelmi tárca a Reuters hírügynökségnek eljuttatott közleményében hangsúlyozta: „Ahogy már többször is említettük, az ukrán területen történő kiképzés egyike azon projekteknek, amelyekről vita folyik a köztársasági elnök által február 26-án összehívott, Ukrajnát támogató konferencia óta”. „Mint minden akkor megvitatott projekten, e téren is folyik a munka az ukránokkal, különösen azért, hogy megértsük pontos szükségleteiket” – tette hozzá a francia védelmi tárca.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 324 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antisorosweapon-2
2024. május 29. 10:58
Origo: kitörhet a világháború ha Franciaország katonákat küld Ukrajnába. Franciaország katonákat küld Ukrajnába. Origo:... izé... kitörhet a világháború ha Lengyelország katonákat küld Ukrajnába.
főnix
2024. május 28. 12:19
A kimondhatatlan nevű nép vezette világállam gondolata, terve nem új keletű. Aki csak egy kicsit is utánanéz ennek a vonulatnak, tisztán láthatja, hogy nem a Klaus Schwab által meghirdetett „Great Reset” az origója a napjainkat is meghatározó történéseknek, azok sokkal régebbről eredeztethetőek. A mély állam, amely jelenleg usa székhelyű ( ez nem mindig volt így és nem is lesz mindig így ) mindent megtesz azért, hogy a több száz évvel ezelőtt kitűzött céljait elérje. Egyik eszközük ehhez az általuk uralt és manipulált bankrendszer, a másik a forradalmak, háborúk, anarchiák megtervezett és mesterségesen létrehozott sora. A jelenleg Ukrajnában folyó iszonyat csak egy a sok közül. A prolik, a csőcselék, a megvezetettek pedig önként ajánlják fel magukat rabszolgának a tervezett világállam részére...
Silcon
2024. május 28. 09:20
Van benne logika, a külföldi kiképzésről könnyebb lelécelni az ukrán katonáknak :)
bunko-jobbos
2024. május 28. 08:28
Ebben mi a hír??? eddig is ez volt. legfeljebb most nyíltan teszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!