Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Orosz külügyi szóvivő: A NATO-nak felelnie kell majd az orosz területre nyugati fegyverrel mért csapásokért

2024. május 30. 22:34

Gyorsan megérkezett a válasz Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szavaira.

2024. május 30. 22:34

Nyitókép: Anadolu Agency / AFP

Kénytelen lesz felelni a NATO azért, ha Ukrajna nyugati fegyverekkel mér csapást orosz területre – írta Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.

A diplomata a nyugati országokban olyan elhangzott nyilatkozatokkal kapcsolatban, hogy engedélyezhető-e Ukrajna számára a nemzetközileg elismert orosz területek támadása, rámutatott: az ukránok nem képesek önállóan használni a nyugati fegyvereket, és ezen lőszerek röppályáját NATO-országokban alakítják ki.

Washingtonban, Londonban, Párizsban fel kellene fogni, hogy Oroszországban tökéletesen értik, hogy a NATO milyen szerepet játszik ezeknek a csapásoknak a végrehajtásában. A nyugatiak hiába fújják a lexikális buborékokat, ehhez nem kell semmilyen »engedélyt« vagy »tilalmat« adniuk Ukrajnának. Ez a natósok keze műve. És felelniük is nekik kell majd érte” – hangsúlyozta Zaharova.

A nyugati fegyverek Ukrajna általi bevetése csak az űrből elvégzett felderítés segítségével lehetséges. Ezeknek a lőszereknek a repülési rendeltetését magukban a NATO-országokban alakítják ki. Ezt vagy közvetlenül a NATO-bázisokról viszik be a rakétarendszerekbe, vagy táblagépeken keresztül. De bármely eset is áll fenn, az ukrán katonák maximális részvállalása ebben a folyamatban az, hogy megsúgják a célpontot a térképen. „A többi már csak a NATO-n múlik. De általában ezeket a célpontokat is ők maguk határozzák meg” – tette hozzá a szóvivő.

Ezt is ajánljuk a témában

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár az utóbbi időben többször is sürgette az Egyesült Államokat és az EU NATO-országait, hogy vizsgálják felül azt a tilalmat, amely arra vonatkozik, hogy Ukrajna az oroszországi célpontokat nyugati fegyverekkel támadjon.

(MTI)

Békemenet After Kibeszélő június elsején 18 órakor a Scruton V.P.-ben! Hallgassa meg Ön is a Mandiner All Stars beszélgetését, mely során Bayer Zsolt, Mráz Ágoston Sámuel és Horváth József elemzi a Békemenet történéseit a Mandiner munkatársaival, Kacsoh Dániellel és Pócza Istvánnal. Regisztráljon most az alábbi linken: https://forms.gle/5nJsK1aRNgGX4MHdA 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. május 31. 16:41
Tényleg számít az agresszor véleménye?! Mocskos oroszbarát propagandisták vagytok. 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
Beszélgető
2024. május 31. 15:43
Az első rakétacsapás a lengyelországi nato csapat összevonást fogja érni, ahol békésen tévézgetnek az amcsi logisztikusok.
letsgobrandon-2
2024. május 31. 10:29
vannak a ruszkiknak fasza tengeralattjáróik, akárkinek oda tudnak pörkölni bármikor .. a hidegháborús 20.századi doktrínákat el lehet felejteni.. nem is értem , hogy ezek a bélférgek miben bíznak.. a ruszkiknak nem kell át trappolni rajtunk hogy odabasszanak nekik
2024. május 31. 05:59 Szerkesztve
Egy ilyen lépés az ukránok h o n v é d ő háborúján messze túlmutat. Ennek utána akár Stoltenberg főhadiszállását, tartózkodási helyét is lebombázhatná az orosz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!