Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Lenyomnák a jobboldaliak a Néppártot a felmérések szerint

2024. május 30. 13:44

Szélsőjobbozós napot tartanak a Politicónál, olyan felmérést publikáltak, amely szerint az ECR, az ID és a független jobbos pártok több székhez jutnak, mint az EP ősbölénye.

2024. május 30. 13:44

Nyitóképünkön Orbán Viktor és Giorgia Meloni: AFP/Ludovic Marin

***

Vagy inkább szélsőjobbozó napokat, nemrég ugyanis megírták körülbelül ugyanezt, de ez most nem számít.

Ezt is ajánljuk a témában

 A lényeg, hogy van egy új felmérés, amelyet publikált a Politico, s amely alapján – mindent összevetve – az úgymond markánsabb jobboldali formációk megelőzhetik létszámban az Európai Néppártot (EPP). Jelesül, mint kiszámolták, az EPP-nek 170 széke lenne, ha most tartanák a választásokat.

S bár a markáns jobboldali (politicós terminussal élve: a Néppárttól jobbra álló, vagyis szerintük: „szélsőjobboldali”) pártok biztosan nem egyesülnek egy pártcsaládba és frakcióba, de a székek számát tekintve megelőzhetik az EPP-t a következő parlamentben.

Úgy számoltak, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) és az Identitás és Demokrácia (ID) összesen 144 mandátumot szerezhet, ehhez jön az utóbbiból kicsapott AfD várható 16 széke, és a még egyik formációhoz sem csatlakozott Fidesz 10 mandátuma, amihez ha hozzáadják a francia Visszahódítás (Reconquête) öt, a lengyel Konföderáció hat és a bolgár Újjászületés nevű párt három székét,

az összesen bizony 184, érzékelhetően több, mint az EPP 170-e.

Ezután újra előszedik az ID-s Marine Le Pen és az ECR-t vezető Meloni egyezkedését, az AfD-botrányt Le Penékkel, és megállapítják, hogy van itt még elég ellentét, akár az ukránpárti ECR és a Fidesz, akár az ID és az ECR viszonylatában is.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. május 30. 17:40
Álom,álom,édes álom...azután felébredtek,mert a bilibe lógott a kezetek..
Reszelő Aladár
2024. május 30. 16:55
Mivel manapság a palesztínbarátság a menő, így lassan a patrióta konzervatívokat szélsőjobb helyett Izraelbarát vagy izraelita náciknak fogják hívni.
gilou-au-clavier
2024. május 30. 16:03
1. A Fidesznek kevesebb mandátuma lesz, mint eddig. 2. A mindent összeszaró orkszopó narancstroll magyarnyikoktól még a jobbszélen is sokan undorodnak. 3. Kihagytátok a dagadt mondatát, hogy "2017 a lázadás éve!"
pandalala
2024. május 30. 15:31 Szerkesztve
el kéne már felejteni bizonyos szavak kiüresedett használatát .... mint pl. a "nép" szóét .... :-(( // Zelenszkij pártja : "A Nép Szolgája" Hábammeg!!! :mad: :-(( // // A be sem jegyzett "Tisza Párt" nevezékkel legalább el van hazudva a párt nevében szereplő két szó!! :-(( //
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!