Albánia
ÉLŐ
Spanyolország
Horvátország
ÉLŐ
Olaszország

Összefogna Marine Le Pen Giorgia Melonival, szerinte együtt győzni tudnak Európában

2024. május 26. 23:33

A francia politikus úgy véli, Ursula von der Leyen „tudja, hogy lejárt az ideje”.

2024. május 26. 23:33
null

Nyitókép: OSCAR DEL POZO / AFP

„Együtt győzünk Európában, nem halaszthatjuk el a mostani lehetőséget” – hangoztatta Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés (RN) vezetője a Corriere della Sera című olasz napilapban politikai egységet szorgalmazva az olasz jobboldalt vezető Giorgia Melonival vasárnap.

Marine Le Pen úgy véli, hogy az Olasz Testvérekkel (FdI) fenntartott egység segítségével a jobboldali erők a második legnagyobb frakciócsoporttá válhatnak az Európai Parlamentben a júniusi választásokat követően.

Mint a francia politikus kifejtette, Melonival egyetértenek az Európát érintő leglényegesebb kérdésekben, a többi között abban, hogy „vissza kell szereznünk az országaink feletti ellenőrzést”.

Itt az ideje az egységnek. Nagyon hasznos lenne, a mostanihoz hasonló lehetőséget nem szabad elszalasztanunk”

– nyilatkozta Marine Le Pen a Corriere della Serának.

Le Pen: Von der Leyen „tudja, hogy lejárt az ideje”

A jobboldali politikus szerint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság távozó elnöke „tudja, hogy lejárt az ideje, és szavazatokat igyekszik vásárolni”. Marine Le Pen szerint az RN EP-képviselői „soha nem fognak Ursula von der Leyenre szavazni, aki pusztító politikát folytatott az európai népek számára". „Elérkezett az ideje, hogy végleg pontot tegyünk mérgező mandátumára” – fogalmazott a francia politikus.

Meloni az FdI elnöke, s egyben az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) európai pártcsalád vezetője is. Meloni pénteken úgy nyilatkozott, hogy az ECR bizonyos témákban, ahogyan eddig is történt, továbbra is együtt kíván működni az Identitás és Demokrácia (ID) európai frakciójával, amelynek a Nemzeti Tömörülés és a Matteo Salvini vezette Liga olasz kormánypárt is a tagja. Meloni hangsúlyozta, hogy az Európai Konzervatívok és Reformerek, valamint az Identitás és Demokrácia nem terveznek fúziót.

(MTI/Mandiner)

 

Összesen 342 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2024. május 27. 06:51
Ursula és Giorgia baráti ölelését a Der Spiegel Nr.21 (máj.18.) 68-71. old. próbálja elemezni. A németek megtartanák a franciákkal a nagy barátságot, de csak Macronnal. Talán ezért utazott tegnap Macr. Berlinbe, ma Drezdában mond beszédet az ottani fiataloknak, majd Műnsterben átveszi az európaiságáért a kitüntetést ? Lehet találgatni. Régi emberekkel szeretnék folytatni az EU-vezetést megújulást igérve és jobbra kacsintgatva, de marad az Európai Egyesült Államok megvalósitása. Osztrák szomszédainknál is áll a bál a klimaaaktivista "Gossip-Girl" Lena személye körül. Most egymás lejáratása a divat a komoly pártprogram és a 3. világháború elkerülése helyett. Németo-ban bántalmazzák a politikusokat, ahogy Szlovákiában történt.
europész
2024. május 27. 06:01
Ket nyakig eladosodott orszag osszefog? Mire jutnak?Mibol fogjak kifizetni az adossagaikat?Fogva vannak.
Patika
2024. május 27. 02:59
N ők.
h040183
2024. május 27. 00:22
2 héttel választások előtt összefognának? Nem siették el? Hisztizzenek még egy kicsit, az olyan jól áll nekik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!