Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Így látja a Politico a magyar biztosi esélyeket – ő válthatja Várhelyi Olivért

2024. május 25. 21:19

Az európai parlamenti választás a küszöbön, így hamarosan egy új Bizottság is megalakul majd. Ennek összetételéről már el is kezdődtek a találgatások. A Politico cikkében a magyar biztos-jelöltek is szóba kerülnek.

2024. május 25. 21:19
Swearing-in of the EU Commission

Kép forrása: Thomas Frey/Getty Images

A Politico szombati cikkében sorra vette az Európai Unió biztosait, ki milyen eséllyel maradhat a pozíciójában, illetve kik azok a lehetséges jelöltek, akik a régi biztosokat válthatják. Magyarország tekintetében a Politico két személyt emel ki; a jelenlegi bővítési biztost, Várhelyi Olivért, és a fideszes európai parlamenti képviselőt, Győri Enikőt. 

Ezt is ajánljuk a témában

Várhelyiről a Politico megemlíti, hogy közeli kapcsolatot ápol a szerb kormánnyal, valamint azt, hogy az EP képviselőket egyszer „idiótáknak” nevezte. Emiatt, a nem túl pozitív arculat miatt, lehet nem is sikerül újráznia. A Politico szerint Orbán Viktornak éppen ezért ésszerű lenne a tapasztalt, több nyelvet beszélő Győri Enikőt delegálnia a biztosi pozícióba. 

Ennek megfelelően Győri Enikőt már jóval pozitívabb képben mutatja be a lap; leírják, jelenleg a Fidesz listájának a kilencedik helyén szerepel, és fontos szerepet játszott Magyarország első EU Tanács elnökségében 2011-ben, amikor az európai ügyekért felelős államtitkár volt. Nagykövetként szolgált Rómában és Madridban, emellett beszél angolul, franciául és olaszul is, tette hozzá a Politico. 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kotucso
2024. május 26. 14:15
Végre egyszer valaki kimondta az igazságot.
alexandrosz-2
2024. május 26. 07:31
Ez a zsidó patkány komisszár fenyegette meg fico sorsával a grúz miniszterelnököt a zsidó ügynökök elleni törvényük kapcsàn. Igazi zsidó szarláda a zsideszből, amelyik minden magyarok nyakára ültetett mocskot kiszolgàlt nem kevés pénzünkért héderelve a luxusban. Az ilyen aljas zsidók miatt nem vesznek minket szarba se a vilàgban.
Salitis
2024. május 25. 22:52
"... az EP képviselőket egyszer „idiótáknak” nevezte." Alkalmas. Lát a pályán.
ekeke1
2024. május 25. 22:20
Miért nem lehet legalább ilyenkor a tényeknek megfelelően a valóságot leírni? 2023-ban történt az incidens , amikor a magyar biztos kérdezz-felelek ülést tartott a törvényhozókkal, amelynek középpontjában a nyugat-balkáni bővítési politika megerősítése állt, ahol a legtöbb ország az EU hivatalos tagjelöltje. Az ülés kedden délután csaknem másfél óráig tartott, és az EP-képviselők sorra intézték a kérdéseiket közvetlenül Várhelyihez a biztosi tárcával kapcsolatos ügyekben. Várhelyi Olivér európai biztost azon kapták, hogy megelégelve, a nyitva hagyott mikrofonba magyarul azt mondta, "hány hülye van még?". Na, erre Európai Parlament jelenlevő ballib képviselői felháborodásukat fejezték ki és lemondásra szólítottak fe. Várhelyi szerda délelőtt azt mondta, sajnálja, "félreértés" történt, és hozzátette, megjegyzéseit "kiragadták a szövegkörnyezetből". Ennyi történt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!