Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Így látja a Politico a magyar biztosi esélyeket – ő válthatja Várhelyi Olivért

2024. május 25. 21:19

Az európai parlamenti választás a küszöbön, így hamarosan egy új Bizottság is megalakul majd. Ennek összetételéről már el is kezdődtek a találgatások. A Politico cikkében a magyar biztos-jelöltek is szóba kerülnek.

2024. május 25. 21:19
Swearing-in of the EU Commission

Kép forrása: Thomas Frey/Getty Images

A Politico szombati cikkében sorra vette az Európai Unió biztosait, ki milyen eséllyel maradhat a pozíciójában, illetve kik azok a lehetséges jelöltek, akik a régi biztosokat válthatják. Magyarország tekintetében a Politico két személyt emel ki; a jelenlegi bővítési biztost, Várhelyi Olivért, és a fideszes európai parlamenti képviselőt, Győri Enikőt. 

Ezt is ajánljuk a témában

Várhelyiről a Politico megemlíti, hogy közeli kapcsolatot ápol a szerb kormánnyal, valamint azt, hogy az EP képviselőket egyszer „idiótáknak” nevezte. Emiatt, a nem túl pozitív arculat miatt, lehet nem is sikerül újráznia. A Politico szerint Orbán Viktornak éppen ezért ésszerű lenne a tapasztalt, több nyelvet beszélő Győri Enikőt delegálnia a biztosi pozícióba. 

Ennek megfelelően Győri Enikőt már jóval pozitívabb képben mutatja be a lap; leírják, jelenleg a Fidesz listájának a kilencedik helyén szerepel, és fontos szerepet játszott Magyarország első EU Tanács elnökségében 2011-ben, amikor az európai ügyekért felelős államtitkár volt. Nagykövetként szolgált Rómában és Madridban, emellett beszél angolul, franciául és olaszul is, tette hozzá a Politico. 

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:03
🍓 ️ ­É­r­t­­é­­­k­­­e­l­­­d­ ­­­a­­­ ­­s­­­z­­e­x­i­ ­­­p­­­u­­­n­­c­­­i­m­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Kotucso
2024. május 26. 14:15
Végre egyszer valaki kimondta az igazságot.
alexandrosz-2
2024. május 26. 07:31
Ez a zsidó patkány komisszár fenyegette meg fico sorsával a grúz miniszterelnököt a zsidó ügynökök elleni törvényük kapcsàn. Igazi zsidó szarláda a zsideszből, amelyik minden magyarok nyakára ültetett mocskot kiszolgàlt nem kevés pénzünkért héderelve a luxusban. Az ilyen aljas zsidók miatt nem vesznek minket szarba se a vilàgban.
Salitis
2024. május 25. 22:52
"... az EP képviselőket egyszer „idiótáknak” nevezte." Alkalmas. Lát a pályán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!