Szerdán fontos megbeszélést tart Szijjártó Péter és Dmitro Kuleba

2024. április 02. 17:24

Várhatóan kiemelt téma lesz a kárpátaljai magyarság helyzete.

2024. április 02. 17:24

Nyitókép: Szijjátó Péter Facebook-oldala

Szijjártó Péter kedden újra egyeztetett telefonon Andrij Jermakkal, az ukrán elnöki hivatal vezetőjével, melynek keretében áttekintették a kárpátaljai magyar nemzeti közösség jogaival kapcsolatos helyzetet – jelentette be a Facebook-oldalán a külgazdasági és külügyminiszter.

Az ungvári találkozónkon elhatározott közös munka folyamatban van,

az akkor létrehozott közös munkacsoport újabb online egyeztetőjére csütörtökön kerül sor, melyen reményeink szerint előrehaladást tudunk elérni”

– írta Szijjártó Péter.

Áttekintettük az ukrán-magyar határon zajló infrastrukturális fejlesztéseket is, ahol megállapítottuk, hogy azok jó ütemben haladnak ugyan,

de határozottan szükséges a felgyorsításuk a rendkívül hosszú várakozási idők miatt kialakult méltatlan helyzetek felszámolása érdekében”

– fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.

A szerdai megbeszélésről

Holnap egyúttal megbeszélést folytatok Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel a NATO külügyminiszteri tanácsülés keretében”

– tette hozzá Szijjártó Péter.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. április 03. 20:38 Szerkesztve
Csicska hopp! Kakadu ugrik ismét! Hahaha! A vétótlan köpcös geci csicska bármit megszavaz a magyarpusztító hoholoknak, mint eddig is: - 85milliárd eurót, - 50 milliárd eurót, - 5 milliárd eurót, - 13 szankciós csomagot, - pártucat szankcióhosszabbítást 6 havonta, - a fuckrán eu csatlakozási tárgyalások megkezdését, - a korlatlan, vámmentes fuckrán élelmiszer importot (gabona, tojás, méz, étolaj stb.) az eu tagállamaiba, - reverz gázszallitást a magyarok pénzén, - üzemanyagszállítast a magyarok pénzén, - gyógyszer, kötsher szállítását a magyarok pénzén, - a hohol gyilkosok és galiciai zsidók kiképzését, gyógyítását, hédereltetesét Magyarországon, a magyarok pénzén, - magyar honvédek hoholokhoz küldését a nato parancsára. A rohadék zsideszes bandánál nem azt kell figyelni, amit hazudoznak, hanem azt, amit csinálnak.
contractor-2
2024. április 02. 21:59
Így is tele az M3-as ukrán kamionokkal, nem kellene végleg ideszoktatni őket.
jooeee
2024. április 02. 21:33
Kulebát még nem léptették le?
Akitlosz
2024. április 02. 19:38
Kárpátalja helyzetére és problémáira csak egy megoldás létezik. Ha hazatér Magyarországra. Ez minden lakójának jobb, magasabb életszínvonalú, békésebb életet jelentene. Ukrajna eleve el sem ismeri a ruszinok létét sem, így semmilyen joguk sincsen. Az infrastruktúra gyorsan fejlődne Kárpálján. Lenne M3-as autópálya Budapesttől Beregszászon át Munkácsig. Lehetne ruszin nyelvű egyetem Munkácson. Helyreállnának Bereg, Máramaros, Ugocsa és Ung megyék. ... Magyarország Kárpátalján demonstrálhatná, hogy milyen bánásmódot várna el a határon túli magyarok számára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!