Oroszország irányított siklóbombákkal támadja Ukrajnát

2024. március 11. 20:16

Továbbfejlesztett fegyverekkel hajtanak végre csapásokat.

2024. március 11. 20:16

Nyitókép: Ukrinform/Cover Images/AP

***

Az orosz csapatok továbbfejlesztett siklóbombákkal támadják Ukrajnát, erősítette meg egy ukrán katonai tisztviselő – olvasható az Indexen

Az ukrán Tavriisk csoport szóvivője elmondta, hogy az oroszok három UMPB siklóbombával csapást mértek a Donyecki területen lévő Mirnohradra.

A fegyverek szovjet korabeli átalakított gravitációs bombák voltak. 

Az UMPB irányított siklóbombák kiterjesztett hatótávolsága lehetővé teszi Oroszország számára, hogy növelje az ukrán állások elleni támadások intenzitását, anélkül hogy kockáztatná repülőgépei elvesztését.

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 187 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzkeptiKUSS
2024. március 12. 10:29
A háború a tökéletes terep a fegyverek fejlesztéséhez. Élesben derül ki minden fegyver előnye és hibája. A legkönnyebb és a leggyorsabb a fejlődés, mert az ellenfél eszközeit is előbb utóbb megszerzik. Ebből a háborúból az oroszok komoly fejlesztési előnyre tesznek szert, ha a hátország bírja anyagilag.
Lolka-Bolka
2024. március 12. 10:22
Hat mar atoms t kell odabaszni ezeknek a pofatlan szar jukranoknak. HAJRA MR PUTYN
Nabakker
2024. március 12. 10:13
Zenebohócnak szeretettel
Boruss Demeter
2024. március 12. 09:20
A háború elején minden szakértő fanyalgott, hogy az oroszoknak csak buta bombái vannak. Hát, némi felokosítás és hamar szert tettek egy nagy csomóra...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!