Londoni nagykövet lett az ukrán hadsereg előző főparancsnoka

2024. március 07. 20:41

A tárca hivatalos honlapján kiadott közlemény szerint a minisztérium már el is küldte a brit félnek a kérelmet a fogadó nyilatkozat megadására.

2024. március 07. 20:41

Nyitókép: SERGEI CHUZAVKOV / AFP

***

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök jóváhagyta Valerij Zaluzsnijnak, az ukrán fegyveres erők nemrégiben leváltott főparancsnokának jelölését az ország londoni nagyköveti posztjára – közölte csütörtökön az ukrán külügyminisztérium.

A tárca hivatalos honlapján kiadott közlemény szerint a minisztérium már el is küldte a brit félnek a kérelmet a fogadó nyilatkozat megadására.

A TSZN ukrán televízió internetes oldalán emlékeztetett arra, hogy Ukrajna előző londoni nagykövete 2020 júliusától Vadim Prisztajko korábbi külügyminiszter volt, őt 2023 júliusában menesztették posztjáról. Prisztajko a külügyi tárca élén 2019 augusztusától 2020 márciusáig állt.

Zelenszkij elnök február 8-án Olekszandr Szirszkij tábornokot, a szárazföldi erők addigi parancsnokát nevezte ki az ukrán fegyveres erők új főparancsnokává,

miután felmentette a tisztségből Zaluzsnijt. Egy napra rá az elnök Ukrajna Hőse címet adományozott neki. Zelenszkij esti videoüzenetében azt mondta, hogy Zaluzsnij kifejezetten diplomáciai feladatot akart vállalni.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:04
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­ö­g­­ö­s­­ ­­­l­­­á­­­n­y­­o­k­ ­­­v­­á­r­­­n­­a­­­k­­ ­r­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
bozso-az-ordog-es-annak-ugyvedje-69
2024. március 09. 09:34
A Zöld Kecske (Zeljonij Kozel) egy potenciális versenytársat eltávolított a kijevi politika nagyszínpadáról. Gyakorlatilag száműzetésbe küldte. Napoleont Elbára, Zaluzsnijt Angliába.
2024. március 08. 12:52 Szerkesztve
Akkor ezek szerinz ez is ugyanolyan MI6 ügynök mint zselé? https://newsvoice.se/2023/07/scott-ritter-zelensky-western-agent/
Mich99
2024. március 08. 07:06
Tehát Londonban székel a tartalék führer. Onnan jön a váltás, amikor Zselét menesztik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!