Izraeli miniszter: Magyarországon biztonságosan sétálhatnak a zsidók, Londonban páncélozott járművekre van szükségük

2024. március 22. 07:44

A brit fővárost élesen bíráló izraeli miniszter kifejezetten jó véleménnyel van Magyarországról.

2024. március 22. 07:44
Pro-Palestinian Protest In London

Nyitókép: Guy Smallman/Getty Images

Az izraeli kormány egyik minisztere, Amichai Chikli szerint a brit főváros már nem biztonságos sok zsidó számára. A diaszpóraügyi miniszter állítása szerint az antiszemitizmus az Egyesült Királyságban jelentősen megnőtt a Hamász október 7-i Izrael elleni támadása óta – írta meg LBC.

Amichai Chikli egy jeruzsálemi konferencián azt mondta, hogy 

ma az Egyesült Királyságban a zsidók elrejtik zsidóságukat, a mezuzát, a kipát.

A miniszter hozzátette, hogy „a brit fővárosban élő zsidók tudják, hogy ha héberül beszélnek a metrón, leüthetik őket. Ez a valóság az európai zsidók számára”. 

Sadiq Khan, londoni muszlim főpolgármester és néhány zsidó vezető állítása szerint azonban a brit fővárost az antiszemitizmus ellenére sem lehet „no-go zónának” tartani a zsidók számára.

Jó magyar példa

A brit fővárost élesen bíráló izraeli miniszter kifejezetten jó véleménnyel van Magyarországról. Chikli egy múlt havi látogatása során azt mondta, hogy

Magyarország robusztus konzervatív vezetése biztosítja, hogy a zsidók biztonságosan sétálhassanak az utcákon, ellentétben más európai fővárosokkal, ahol különösen Londonban a zsidóknak páncélozott járművekre van szükségük a biztonságos áthaladáshoz.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:06
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­­ö­­­g­­ö­s­­­ ­l­á­­­n­­­y­­o­­­k­­­ ­­­v­­­á­r­­n­a­k­ ­­r­­­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Box Hill
2024. március 29. 11:11
Ezért kell visszakapnunk elrabolt területeinket, ahogy Izrael is visszakapta, bár azt nem telekkönyvileg, hanem bibliai alapon.
szabadabb
2024. március 24. 00:08
Igen mert itt a tetteik alapján ítéljük meg az embereket nem a származásuk alapján! Itt az számít hogy milyen ember vagy nem az hogy milyen a vallásod. Nyáron barnák, télen fehérek vagyunk. Vendégszeretetünk szerető vendégeinkre korlátozódik! Az ellenség viszont nem vetheti meg lábát e földön.
Zjzj
2024. március 23. 11:52
A lo’ve’ azert londonban jobb;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!