A háborút megnyerve veszíthet sokat Oroszország? – Világrend

2024. március 06. 17:13

A fronton átvette a stratégiai kezdeményezést az orosz hadsereg, de vajon visszaszerezheti-e birodalmi tekintélyét és a nemzetközi közösség tiszteletét Moszkva? Oroszország-szakértőt kérdeztünk podcast-műsorunkban.

2024. március 06. 17:13
null
Maráczi Tamás
Maráczi Tamás

Az ukrajnai háború harmadik éve kezdődött el, az orosz hadsereg az ezer kilométeres arcvonal több pontját áttörte, a stratégiai kezdeményezést átvette.

Márciusban Putyin elnök megerősítheti a választáson politikai legitimációját, ugyanakkor a putyini Oroszország 2022 óta egy legkevésbé emberarcú rezsim képét mutatja mind külpolitikájában, mind belső ügyei intézésében.

Az ukrajnai háborúról és Oroszország állapotáról szóló beszélgetésben a következőkről esett szó:

– Mivé vált Oroszország a háborúban?


 

– Ha folytatódik az orosz áttörés, hol állhatnak meg, mi lehet a területfoglalás végső határa?


 

– Miért eszkalálódik a háborús retorika a NATO és Oroszország között?


 

– Milyen hatással lehet a háború menetére az orosz, majd az amerikai elnökválasztás?

A műsor vendége: Stier Gábor külpolitikai újságíró, a moszkvater.com alapító főszerkesztője.

--

A beszélgetést itt nézheti meg:

--

Az adást az alábbi linken hallgathatja meg:

--

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:12
🍓 ️ ­­­A­ ­d­­­ö­­g­­­ö­­s­­ ­­­l­á­n­­­y­­­o­­k­­­ ­v­­á­­r­n­a­­­k­ ­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
B_kanya
2024. március 06. 20:50
zsocc44 2024. március 06. 19:57 "Hat igen, Jabba the Hutt - művész néven Nuland - a főszarkeverő, hirtelen távozott. Az usa-nak NINCS atom töltet hordozására alkalmas rakétája, " Van nekik, az LMG-30 Minuteman III is, meg az UGM-133 Trident II, az utóbbival voltak gondok mostanában.
zsocc44
2024. március 06. 20:09
Az orosz nemzetközi arc vesztésről jut eszembe! A világ vezető hatalmának first lady-je, zelenszkijné nagyságos asszony naptárába nem fért bele, hogy az usa nevű banán köztársaság niemand elnökére időt szakítson… hat tényleg rosszul jönnek az oroszok a győzelemből!
zsocc44
2024. március 06. 19:57
Hat igen, Jabba the Hutt - művész néven Nuland - a főszarkeverő, hirtelen távozott. Az usa-nak NINCS atom töltet hordozására alkalmas rakétája, marad a gravitációs megoldás. De tényleg Oroszország “veszít”, ha megnyeri a háborút az usa + 40 állam ellen. Már 2 éve háti kétszer veszít, péntek reggelre kifogy a mindenből is! És már a hadseregének a 3-4 szeresét is elveszítette… a mosógépeket, t-34 eseket nem is említem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!