Újabb izraeli légicsapás érte a Hezbollah szíriai támaszpontjait

2024. február 29. 05:53

Idén ez volt a tizenhetedik ilyen akció Izrael részéről a szíriai célpontok ellen.

2024. február 29. 05:53
Israel-Hamas War Enters Third Month

Izrael légicsapásokat hajtott végre a Hezbollah szíriai támaszpontjai ellen, a támadás halálos áldozatokat is követelt. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) tájékoztatása szerint Izrael légicsapásokat intézett Damaszkusz déli határában található célpontok ellen – írta meg a Portfolio.

A brit székhelyű aktivistahálózat szerint a damaszkuszi vezetéssel szövetséges libanoni Hezbollah síita milícia két támaszpontját érte támadás Szajjida Zajnab és Basatin térségében, ahol négy nagyerejű robbanást lehetett hallani. Az OSDH szerint halálos áldozatok is voltak, de pontos számot nem közöltek. 

Idén ez volt a tizenhetedik ilyen akció Izrael részéről a szíriai célpontok ellen.

A szíriai védelmi tárca szerint sikerült a légvédelemnek hatékonyan megakadályoznia a rakétatámadásokat.

Izrael az elmúlt években rendszeresen mért légicsapásokat szíriai célpontokra, kifejezetten a szíriai hadsereg, valamint a damaszkuszi kormánnyal szövetséges erők, ideértve a libanoni Hezbollah síita szervezet infrastruktúráját ellen. Az izraeli vezetés többször kihangsúlyozta elkötelezettségét abban, hogy megakadályozza Irán térnyerését Szíriában, különös figyelmet fordítva a Golán-fennsík régiójára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Amir Levy/Getty Images

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:27
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­­­ö­g­­­ö­s­­­ ­­­l­­­á­­n­­y­o­­k­­­ ­v­­­á­r­n­­a­k­ ­­­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
gyzoltan-2
2024. február 29. 07:58
Senki nem vádolhatja Izraelt a zsidóságot agresszióval! Ők teljes joggal járnak el az emberiséggel szemben, mert Isten nekik rendelte e Földet, minden gazdagságával, minden emberi barmával!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!