Peszkov a „Nyugat elleni háborúról” beszélt

2024. február 14. 21:16

Az orosz elnöki szóvivő szerint „a Nyugat országai az Egyesült Államok vezetésével közvetlenül részt vesznek a konfliktusban”.

2024. február 14. 21:16
Dmitrij Peszkov

Donyecknél, a donyecki régió déli részén és Limannál kedvezőbb állásokat foglaltak el az orosz erők az elmúlt nap folyamán, miközben három frontszakaszon 11 ukrán támadást vertek vissza – közölte szerdán az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint a legtöbb, szám szerint hat ukrán roham a donyecki frontszakaszon hiúsult meg.

A tájékoztatás szerint az ukrán fél a frontszakaszon több mint ezer katonát veszített, akik közül a legtöbben, mintegy 360-an a Donyeck körzetében vívott harcokban estek el vagy sebesültek meg súlyosan.

Az összesítésben a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említettek meg egyebek mellett két drónirányító központot, négy lőszerraktárt, egy Sz-300-as légvédelmi rendszer indítóállását, négy Sztrela-10-es légvédelmi rakétarendszert, egy Mi-24-es helikoptert, 11 harckocsit – közülük hatot Donyeck környékén –, négy gyalogsági harcjárművet, 14 páncélozott harcjárművet – közülük tízet Limannál –, két páncélozott szállítójárművet, egy lengyel Krab önjáró, valamint négy brit FH70-es és három amerikai M777-es vontatott tarackot,

HIMARS és Vilha sorozatvetők hét rakétáját, továbbá 98 drónt.

Az orosz statisztika szerint meghaladta a 15 ezret az ukrán haderő által a háború kezdete óta elveszített tankok és egyéb páncélozott járművek száma.

Megszólalt Peszkov

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kijelentette, hogy a „különleges hadművelet” a tervezettnél tovább tarthat, de minden feladatot teljesíteni fognak. Ezért, mint mondta, a támadás addig fog folytatódni, amíg minden kitűzött célt el nem érnek. „A különleges hadművelet Ukrajna elleni műveletként indult,

idővel azonban a Nyugat elleni háború formáját öltötte, egy olyan háborúét, amelyben a Nyugat országai az Egyesült Államok vezetésével közvetlenül részt vesznek a konfliktusban”

– mondta újságíróknak a szóvivő.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: GAVRIIL GRIGOROV / POOL / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cccbasatu
2024. február 15. 04:50
A nyugat mindig más népek meghódításával,kirablásával szerezte meg azokat a javakat amelyek szükségesek voltak a fejlődésükhöz .A háború csak eszköz ehhez.Jelenleg Ukrajna és Oroszország kincseit akarják elvenni. Tehát az Ukrán háború rablóháború! A náci Németország is ezért támadta meg a SZU-t.Teljesen érthetődő lesz ha Oroszország vesztésre fog állni akkor az atom fegyvereivel fog érvelni.
Csigorin
2024. február 15. 00:27
ezek tenyek, a nyugat ket labbal beleugrott sajnos
ThunderDan
2024. február 15. 00:03
Tények.
szarvas-2
2024. február 14. 23:06
Csak a tényt állapitotta meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!