Kimutatták: Európa lassan minden tekintetben több segélyt küld Ukrajnába, mint az Egyesült Államok

2024. február 17. 07:52

Pénteken derült ki, hogy Olaf Scholz német kancellár újabb 1,1 milliárd eurós katonai támogatási csomagot ígért Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek.

2024. február 17. 07:52
Federal Chancellor Olaf Scholz (SPD, r) takes part in a press conference alongside Volodymyr Zelensky, President of Ukraine, after the meeting at the Federal Chancellery.

 

A Mandiner pénteken beszámolt róla, hogy Franciaország újabb 3 milliárd euró értékű katonai segélyt nyújt Ukrajnának.

Időközben az is kiderült, hogy Olaf Scholz német kancellár újabb 1,1 milliárd eurós katonai támogatási csomagot ígért Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek – írja a Politico.

A lap szerint azonban Franciaország Ukrajnának nyújtott katonai támogatása még mindig messze elmarad a német segélyek mértékétől.

A lap közzétette a Kieli Világgazdasági Intézet (IfW) által megosztott adatokat, amelyekből kiderül, hogy január 15-ig az európai országok 88,7 milliárd eurót különítettek el Ukrajna számára, ezzel szemben az Egyesült Államok mindössze 66,1 milliárd eurót.

A katonai segélyek terén azonban még mindig az Egyesült Államok vezet, 43,2 milliárd euróval,

ami viszont már csak alig 2 milliárd euróval több, mint az európai országok által nyújtott segély összege. A washingtoni segítség azonban folyamatosan lassul. Kiderült ugyanis, hogy 2023 első felében az Egyesült Államok még átlagosan havi 2,8 milliárd eurót adott, de az év második felében már csak havi 470 millió eurót.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MICHAEL KAPPELER / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
europész
2024. február 17. 14:36
Aztán Európát ki fogja segélyezni ha majd bajban lesz?Pedig ha így folytatják nagy bajban lesz az unió.
Zsolakomarom
2024. február 17. 11:17
konnyu Europanak sok segelyt kuldeni, mert csomo ilyen csicskajuk van mint az Orban Viktor zsele koszoni a zsetont
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. február 17. 11:15
Pedig küldhetnék azt a segílykét a kisjányoméknak is!
egy genetikusanalattvaló
2024. február 17. 11:10
Fordítom magyarra: Német fegyvergyártóknak csinál üzletet a németek valaha volt legszürkébb kancellárja. Ja , mindezt a német adófizetők kontójára, a birodalmi szenilis Joe bácsi irányítóinak parancsára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!