Jön az este, Daniel Freund orbánozik

2024. február 20. 18:27

A baloldali német EP-képviselőt ezúttal az ihlette meg, hogy a Fidesz bállt a svédek NATO-csatlakozása mögé.

2024. február 20. 18:27
FREUND, Daniel

Miután ma hivatalosan is kiderült, hogy a parlament február 26-i ülésén szerepel a svéd NATO-csatlakozás megszavazása, Daniel Freund újra elérkezettnek látta az időt, hogy erről az eseményről is megossza a véleményét a nyilvánosságról. 

Ezt is ajánljuk a témában

A baloldali német EP-képviselő az X-re azt írta, Orbán Viktor hónapokig megvétózta a svéd NATO-csatlakozást. Ennek azonban hamarosan vége, és (!) szerinte Orbán Viktor „cserébe nem kapott semmit”. 

A balliberális EP-képviselő a svédekkel sikeresen záruló  egyeztetésekről, valamint arról természetesen nem ejtett szót, hogy új Gripenek érkezhetnek Magyarországra Orbán Viktor jó taktikázásának köszönhetően. Nem tért ki arra sem, hogy a formálódónagy biznisz ráadásul nem egyszerűen csak a Gripen-lízing folytatásáról, hanem vadonatúj Gripenekről és a hamarosan már a NATO-t erősítő svéd hadiipar egyéb remekeiről is szól. Ahogyan azt sem említette meg, hogy csak eldöntötte Ulf Kristersson svéd miniszterelnök, hogy nem derogál neki Budapestre jönni, mert a magyarokkal tényleg meg lehet állapodni.

A baloldali politikus bejegyzésében (vélhetően csupán az egyszerűség kevédért – a szerk.) a fentiek után tanulságként közölte: szerinte „kifizetődő, ha nem engednek a magyar miniszterelnök zsarolásának.”

Ezt is ajánljuk a témában

Daniel Freund eredeti, teljes bejegyzését itt tekintheti meg:

 

Nyitókép: Stephanie Lecocq

 

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antifleto
2024. február 22. 08:51
Ezért kapja a dollárt a mocskos buzija.
madas
2024. február 21. 15:47
Mivel, hogy a buzi gyerek semmihez sem ért, mindenhez hülye, ezért "orbánozik" álandóan, valamivel fel kell tűnnie.
B_kanya
2024. február 21. 09:44
"akkor ki 2024. február 20. 19:31 Gyere már pestre Dani, egyél gulast, menj el kurvákhoz," Esetleg vonja össze a kettőt és menjen gulyásmarxihoz...
Jose
2024. február 21. 06:49
Az életben nincs igazság. Ez van. Egy ilyen mocskos rohadék oszthatja az észt az EU-ban, nekünk meg tűrnünk kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!