Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Ezt üzente David Pressman az orosz-ukrán háború második évfordulóján

2024. február 24. 18:48

Verset osztott meg az amerikai nagykövetség.

2024. február 24. 18:48
PRESSMAN, David

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége a Facebookon osztotta meg David Pressman amerikai nagykövet üzenetét az orosz-ukrán háború kitörésének második évfordulóján.

A nagykövetség Facebook-oldalán azt írták: „amikor bátor ukrán katonák elkezdték felszabadítani városaikat az orosz megszállás alól, letépték az orosz propagandaplakátot, hogy alattuk nagy nemzeti költőjük, Tarasz Sevcsenko, Ukrajna Petőfi Sándorának arcképét és örök érvényű szavait fedjék fel.” 

Talán leghíresebb versében (amelyet a költő washingtoni emlékművére is rávéstek) Sevcsenko arról biztosítja olvasóit, hogy ha igaz ügyért harcolnak, biztosan győzedelmeskedni fognak, mert (...)

„A jog a te oldaladon áll

Az igazság és a dicsőség veled menetel

És a szabadság a te vezetőd.”

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2024. február 26. 18:39
kokainbohoc lazalmaiert lemeszaroltatni egy egesz nemzedeket egyaltalan nem "igaz ugy", Sevcsenko meg minden volt csak nem utolso naci.
lájkbajnok
2024. február 25. 10:30
Az ukránok Európa utolsó szabadságharcos nemzete. 56-ban még a magyarok voltak azok, de Kádár és Orbán alatt eltunyultak.
Man-diner
2024. február 25. 08:33
Bocs a k i n e k helyett csak a k i.
Man-diner
2024. február 25. 08:31
Ez vers lenne? Akinek ezt annak tartja, az bátran gyakoroljon pressziót az USA buzeráns Hókuszpókjának a nyomorult púpjára. Abból talán kijön valami, talán épp a K (rím).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!