Csak saját magunkért halunk meg ha kell, egyetlen másik népért sem

2024. február 29. 07:37

Lehet, ez újdonságként éri még két év múltán is az európai döntéshozókat, de nem akarunk más szabadságáért meghalni.

2024. február 29. 07:37
Macron Hosts Ukraine Conference With European Leaders As War Enters 3rd Year
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Pesti Srácok

„Macron háborúba szólítása mindenkinek megvan? Talán igen, aki előtt mégsem, annak röviden vázolnám: a francia elnök, aki egyébként is csak annak köszönheti elnökségét, hogy pár évvel ezelőtt soha nem látott hatalmi vákuum alakult ki Franciaországban, felvetette annak lehetőségét, egyszersmind reményét is kifejezte, hogy nyugati katonák harcolhatnának Ukrajnában.

Nosza, fiam, miért nem jársz elől a jó példával? Miért nem mutatod meg te magad, milyen az az európai virtus és jelentkezel az ukrán seregbe? Azt mindig annyira szerettem, mikor valaki nagyon szerette volna, hogy emberek haljanak meg a szabadságért, csak az az ember ugye véletlenül se ő legyen. Más faszával könnyű a csalánt verni.

Lehet, ez újdonságként éri még két év múltán is az európai döntéshozókat, de nem akarunk más szabadságáért meghalni.

 Értjük és értékeljük az ukrán nép áldozatát és küzdelmét – nem az ukrán politikai elitét, ezt nagyon fontos kihangsúlyozni, hanem a szerencsétlen, valóban súlyosan szenvedő ukrán népét -, de ezzel együtt sem akarunk értük meghalni. Nem csak meghalni nem szándékozunk, de rosszabbul élni sem, pláne, ha a mindenfajta szankciók még az orosz agresszornak sem okoznak igazán komoly nehézségeket.

 Mi magyarok vagyunk. Saját magunk vagyunk a fontosak, nem mások.

És ameddig ezt nem értik meg mások, legyenek azok a magyarországi balosok vagy a brüsszeli vezetők, addig soha nem fogunk zöldágra vergődni. Mert mindennek a vége és alapvető tanulsága ez: bírhatják sokan a szimpátiánkat, de meghalni és rosszabbul élni csak saját magunk érdekében fogunk, ha nagyon muszáj. Nem, nem kérünk érte elnézést. 

Kérjenek azok, akik ezt az alapvető igazságot nem értik.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Chesnot/Getty Images

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:08
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­­ö­­g­­ö­­­s­­­ ­­l­­­á­n­y­­o­k­­­ ­­v­­­á­­r­­n­a­k­ ­r­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­.­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­𝗡
alexandrosz-2
2024. március 02. 12:42
Hazudsz buzi cuckoldkonzi zsidó! Afganisztánban, Irakban, Boszniában, Koszovóban nem "magunkért" haltak meg az odaparancsolt magyar katonák, hanem azokért az elmebeteg zsidókért, akiket lihegve szolgáltok ma is, pontosan úgy, mint a kommunista ellenzéketek. Csádban sem magunkért hal meg majd a magyar katona, hanem azért, mert a vétótlan köpcös geci csicska főnökötöket szarrá zsarolták és kínjában odavetett párszáz honvédet koncnak, ráadásul még mi fizetjük ezt a baromságotokat is! Rohadj meg a zsideszes bandáddal együtt!
Namond
2024. március 02. 07:17
Takarodj anyádba náci, hiteltelen Trombi. Hogy is van Orvbán a geci az Ensz hazug érdeke miatt feláldozza a magyar szavazók testi épségét?
survivor
2024. március 01. 17:22
Na nem mint ha az EUban lenne nép, amelyik meg akarna halni az ukikért....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!