Azonnali hatállyal távozik a Boeing 737-es programjának vezetője

2024. február 21. 22:38

Az ok a modell közelmúltbeli, elhíresült problémái.

2024. február 21. 22:38
null

Távozik a Boeingtől a cég 737-es programjának vezetője a modell közelmúltbeli problémái miatt – jelentették be az amerikai repülőgyártónál szerdán.

Ezt is ajánljuk a témában

Az „elátkozott repülőgép” megint a csőd szélére lökte a Boeinget

Hiába a javuló eredmények, a Boeing amerikai óriásvállalat megint bizonytalan időszak elé néz. Vezérigazgatójának, David Calhounnak nem sikerült megoldania a repülőgépgyártó minőségi problémáit. Az ő helyzete sem rózsás, valószínűleg katapultülésben ül. Vajon megúszhatja-e a Boeing a legrosszabb forgatókönyvet?

A közlemény szerint Ed Clark 18 év után azonnali hatállyal hagyja el a vállalatot. Utódja Katie Ringgold, aki a Boeing alelnöki pozíciójában és a 737-es program főigazgatójaként dolgozik majd, valamint a Washington állambeli Rentonban működő gyártóhely vezetője lesz. A Boeing döntését megelőzően az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal úgy foglalt állást, hogy a repülőgépgyártó a minél több gép gyártására irányuló megrendelői nyomás miatt nem fordít kellő figyelmet a biztonságra.

A Boeing 737-es modelleket érintő problémák közül legutóbb január elején egy szinte vadonatúj 737 Max 9-esnek nem sokkal felszállás után kiszakadt egy oldalpanelje, nagyméretű nyílást hagyva a gép oldalán. Csak a szerencsének volt köszönhető, hogy az incidensnek nem voltak súlyos, akár halálos áldozattal járó következményei.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Címlapfotó: Shutterstock

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mdave88
2024. február 22. 11:02
Tehát lecserélték egy kvótanőre? Érdemes Gavin McInnes munkásságát követni a témában. Most szentelt neki egy egész epizódot: https://censored.tv/watch/shows/get-off-my-lawn/episode/s5e56-dying-for-die https://youtu.be/xIg6oFdXniM?t=119
Jospehe998
2024. február 22. 08:52
Fel kell ültetni a repülőre amit tervezett és utaztatni rajta hetente…
Kovács József
2024. február 22. 08:14
Musk nyilvánosságra hozta a Boeing felvételi politikáját. A menedzseri posztokra a felvételek során 90%-ban kell homoszexuális, transz, queer, nonbináris. A gyártásban szintén 90%-ban néger, arab, valamint a felvételnél plusz pont jár az enyhén és súlyosan értelmi fogyatékosoknak, és skizofréneknek is. Meg is lett az eredménye, a menet közben kizuhanó ajtó formájában.
rollotomasi
2024. február 22. 06:45
Ha ugyanez az Airbusnál történt volna, az USA habzó szájjal követelte volna az Airbus beszántását, amihez az EU lelkesen asszisztált volna, csakúgy, mint a dízelbotránynál, ahol az európai autógyártók ellehetetlenítése volt a cél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!