Az Európai Néppártból üzentek: ez történik, ha az ECR szövetkezik Orbán Viktorral

2024. február 07. 11:35

Név nélküli olasz források azzal fenyegetnek, hogy nem lesz együttműködés az Európai Parlamentben a jobbközép pártcsaládjai között, ha a Konzervatívok és Reformerek befogadják a Fideszt.

2024. február 07. 11:35
Summit on demographics with Italian PM Giorgia Meloni attending

Orbán Viktor magyar miniszterelnök szövetsége a Konzervatívok és Reformerek (ECR) pártcsaláddal komoly akadálya lenne a jobbközép európai parlamenti együttműködésének – állították az Európai Néppárt (EPP) parlamenti forrásai a Corriere della Sera beszámolója alapján.

Az olasz lapok kiemelten foglalkoznak a témával azóta, hogy Orbán Viktor elárulta, a Fidesz az EP-választások után csatlakozhat az ECR-hez. Csakhogy ez egyeseknek nem tetszik, a Néppárt forrásai például azt mondják,

a Fidesz csatlakozása nagy ajándék lenne a liberális és baloldali kisebbségnek, valamint aláásná az ECR befolyását az Európai Unióban.

A név nélkül nyilatkozó politikusok úgy vélik, aki „megmenti" a Fideszt, az elveszíti a hitelességét. A lap nyomtatott verziójában arra is felhívja a figyelmet, hogy Orbán Viktor tudja, az Identitás és Demokrácia (ID) pártcsaládja az AfD miatt vörös vonal Németországban, a kormányfő pedig nem kockáztatna, hiszen országa nagyban függ a német beruházásoktól, különösen az autóiparban.

Olaszországban mindenkinek, Giorgia Meloninak is meg kell értenie: a Fidesz mérgezővé vált az európai politikai térben

– állítja a forrás. Ezzel szemben az egyik brüsszeli lap szerint a jövőben még nagyobb súlyt adhat Meloninak Orbán barátsága a nyugati fővárosokban, ha Donald Trump újra hatalomra kerül az amerikai választásokon.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Kisbenedek Attila

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ma is bukik a Zorbán...
2024. február 13. 14:45
Az tény, hogy a bolsevik terroristák és áljobboldali kollaboránsok rettegnek Orbán Viktortól, aki a normalitás vezetője ma Európában. Ez jól látszik ebből a gyűlölködő "név nélküli" (magyarán internáci söpredék) forrásból is.
numero1-2
2024. február 08. 23:00
Nyilvánosan elhatárolodunk de fű alatt meg dörgölöznek:)
pityuli-0
2024. február 08. 18:26
Ehhez még mi köze a felhigított, libsivé vedlett Néppártnak?
makapaka2
2024. február 07. 18:47
Az ECR nincs tele gerinctelen alakokkal, mint a Néppárt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!